Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit trubku od vody?

Od: radek123 odpovědí: 12 změna:
Pod uzávěrem teče voda někde do zdi a ještě navíc nějakej amatér okolí te trubky co vede dolů do země tak to kolem dokola celé vybetonoval..když bych se chtěl podívat na trubku tak bych to vzal flexou okolo a zbytek Skusil odsekat ručně od trubky ,nebo máte někdo jiné řešení?mám strach že při tom sekání trubka praskne..díky za radu..
Jak opravit trubku od vody?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pokud to je za vodoměrem, tak to budete muset odkrýt a pak opravit.

Pokud to je před vodoměrem, tak na to nesahejte a zavolejte správce vodovodu.

radek123
hodnocení

Je to před vodoměrem a správce tj.vodovody a kanalizace na to koukli a řekli že je to ta trubka co vede rovně dolů a prý že tam někde praskla ve zdi ale jelikož to někdo zabetonoval tak ať to nejdřív zbavíme betonu a pak že se musí otevřít poklop na silnici aby se uzavřela voda a pak ze mi to musí nakej vodák opravit..

Ano, přesně tak. Takže víte co s tím. I když Vám to nezávidím.

hodnocení

3x

Žádný stroj bych na to nebral, pěkně ručně a opatrně. Anebo máte jistotu, že ta trubka vede opravdu svisle dolů? Abyste flexou netrhl nějakou prapodivnou zatáčku potrubí v tom betonu. Mmchdm, zdá se, že to je před vodoměrem, máte možnost tu vodu někde před tím zastavit?

doplněno 18.12.22 12:26:

Takže zavírat se to bude před barákem. Nebyla zrovna tady nedávno diskuze, ze které vyplynulo, že na ten uzávěr může sahat pouze pracovník vodáren?

doplněno 18.12.22 12:28:

Nedávno...*zed*. 2013. To to letí...

hodnocení

3x

Neviem ako v CR, ale na SK je pravidlo, ked cela odbocka od hlavneho vodovodu na ulici je uz zacinajuc T odbockou v majetku odberatela a on aj hradi pripadne opravy. Majetok vodarni je vodomer, ale vsetko okolo : privodne potrubie, srubenia, ventily, patria odberatelovi.

Na vasom mieste si najprv overim, ci je ulicny uzaver funkcny, teda ci pri jeho uzatvoreni ste komplet odpojeny a ventil neprepusta. Bez toho by som sa do burania nepustil, ak to praskne, bude vodotrysk, ktory bude nutne okamzite zastavit.

Este by som to docasne rozobral, vyhodil to koleno za ventilom a skusil tam strcit kus drotu, ci to ide napriklad kolmo do zeme do nejakej hlbky. Nemozno vylucit, ako je pod betonom dalsie koleno, ktore by ste pri sekani mohli narusit.

jirib
hodnocení

2x
Asi je to přívod do domu...
Nerosí se jen trubka vlivem nižší teploty?
Sbíječkou zlehka a opatrně...flexou to asi nepůjde.
A když to odkryjete,tak budete stejně volat správce vodovodu...
radek123
hodnocení

Možná se rosi ale dělá to dost velkej flek na zdi takže spíš tipují na tlak betonu na trubku ...asi naka trhlina..ale když to půjde ručně odpadne ten beton od trubky?

radek123
hodnocení

Takže jelikož mne poprosila o pomoc moje teta tak ji s omluvou rovnou řeknu že jí to musí udělat nějaká firma ,že musí nejdříve uzavřít přívod venku (což je v silnici,takže jediné na jaře)a pak ji to musí vykopat..takže já to ani dělat radši nebudu...aspoň mám klid..díky za všechny odpovědi..

Dobře uděláte.

Ale jinak se samozřejmě přívod vody v silnici dá uzavřít i v zimě a ne že ne:)

To není železobeton a nejspíš nebude sahat moc hluboko. S pořádným sekáčem a palicí aspoň 1,5 kg to je práce na půl hodiny. Pár úderů, beton rozpraská a kusy se rozeberou.

Suhlas, to bude taky domaci beton namiesany po piatom poldeci moravskej slivovice z cementu, ktory bol odlozeny 5 rokov. Pevnost biedna. Navrtal by som tam 10mm diery priklepkou, aj ochota vrtaku vliezt do toho napovie.

zam

Nabrat hodně vody do zásoby,požádat o uzavření,a bourat a hledat.Hodně štěstí přeji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]