Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěl jsem se zeptat, jestli je tady nějaký obkládač. Dopadlo to tak, že si budu koupelnu obkládat sám, připravuji si teď spárořez a bohužel trochu s nim bojuji. Buď to moc pěkně nevychází, nebo možná hledám problémy kde nejsou.
největší problém mám se stěnou kde je okno a vana. Na levo od vany bude topný žebřík, na obrázkých není.
v příloze posílám tři varianty a tady popis k nim.
Obecný problém s varianty 1 a 2, kdy u stropu je celá obkládačka je, že vychází hrana obkládačky dost těsně u vrchni i spodní hrany okna, taktéž není moc velký prostor nad vanou. tohle jestli by nevadilo esteticky. No a vychází poměrně úzký proužek u podlahy, to možná nevadí.
Zakroužkoval jsem problémy jednotlivých variant červenně.
Varianta 1 - Hrany obkladacek vzchazeji velmi tesně u hran okna, bojím se, aby to vyšlo a nevznikla velká mezera. Taktéž jestli by to takto vypadalo dobře.
Varianta 2 - Zlevé strany se začíná necelou obkládačkou, třeba říct, že na navazující leve stěně určitě bude taky necelá obkládačka.
Varianta 3 - Vertikálně stejná jako varianta 2 ale u stropu není celá obkládačka, ale je to celé posunuté tak, aby okno vyšlo symetrické i na výšku.
Jen upřesním že naproti této stěny je vstup do koupelny, takže první věc co se uvidí.
Moc Vám děkuji za každou radu!
Šel bych do varianty čtyři. Za každou cenu se vyhnout dořezům pod deset cm. Asi bych se chytl spárou horní hrany vany i za cenu rozhození symetrie u okna a dořezu pod stropem. Pokud by toto rozumně nevycházelo, tak hrany vany a okna víceméně na střed kachle. Jenže to se podle obrázku blbě počítá, to chce být na místě. Dobrého obkladače poznáte tak, že ho tam zavřete a on vyleze až za dvě hodiny s hrnkem od kafe, plným popelníkem a plánkem, jak obkládat. Počítám obklady už v době hrubé stavby, když se tahá voda a elektrika a rozměr obkladaček určuji, až vím, jak to bude vycházet, teď už je docela pozdě. Ono to totiž není jen o vaně a oknu, hrát by mělo i topení, baterky, umyvadlo, zásuvky... všechno.
Abych dodal, za mě osobně asi Varianta 2. Hrana obkládačky s hranou okna by měla vyjít. Výška otvoru okna je 92 cm, od stropu k hraně okna je to 29 cm. Obkládačky jsou 30 cm vysoké, takže centimetr za hranu z vrchu i ze spodu, ale samozřejmě na špaletě ze spodu i z vrchu okna budou taky obkládačky, ty mají tloušťku 1 cm + lepidlo, takže žádný centimmetrový pružek proužek by na boku špalety vyjít neměl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.