Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak používat samoregulační topný kabel

Od: king® odpovědí: 6 změna:

. Mám nainstalovaný samoregulační topný kabel do vpústi a svodu ze střechy. Nevím jak a za jakých tepelných podmínek ho zapínat. Měl jsem ho zaplý cca 6 hodin v noci / - 6 C / a i přesto se mi udělaly rampouchy a voda kape vně žlabu. Prosím poraďte ja se s tím problémem vypořádat. Nebo musí být zaplý neustále?

Děkuji za odpověď. King

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Pro ohřevy okapů a střech většinou volíme klasické odporové topné kabely s výkony 20 W/m nebo 30 W/m. Samoregulační topné kabely doporučujeme instalovat pouze na malé aplikace, nebo pouze do svislých svodů.
A regulátor? Je jich bezpočet druhů a výrobcům... Třeba tento shopelektro.cz/...
doplněno 18.12.22 15:08: Více o ohřevu žlabů a svodů vyhrivani-okapu.cz/...

hodnocení

2x
Nechava se zapnuty celou zimu. Regulace je s termostatem na kabelu.
hodnocení

Díky. Už asi pojede v kuse. Nemám tam termostat.

hodnocení

A mohl by jste mi dát nějaký tip , jaký termostat by se mi hodil. Díky

hodnocení

2x
Nevíme zdali ke kabelu máte ještě termostat,který by při plyšových teplotách kabel odstavil. Pokud je nechat trvale zapnuté, pokud není, tak při teplotě pod 0C zapnout trvale. Pokud je vyšší teplota tak samoregulační kabel topí méně a naopak.
hodnocení

Termostat nemám. A mohl by jste mi dát nějaký tip , jaký termostat by se mi hodil. Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]