Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prepetova ochrana DC

Od: paboz® odpovědí: 9 změna:

prosim nejak jednoduse pro laika hodnotu : Ochranna uroven napeti 2,2kV / 3,2 kV

konkretne porovnani z cinskych obchodu. aliexpress.com/...

aliexpress.com/...

doplněno 16.12.22 20:54:

ten aliexpress.com/... spodni odkaz jsem pouzil spatne .Spravne jsem chtel vysvetleni poravnani

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Z vašich odkazů jsou úrovně jmenovitých napětí 600 a 800 voltů, to je úroveň napětí která přepěťovka omezí.
Zrovna přepěťovky a a ostatní ochrané přístroje se v chínských eshopech nevyplatí kupovat.
hodnocení

Pten spodni odkaz jsem pouil spatny co jsem chtel porovnat.

ale jmenovite napeti mi je jasne .Chtel jsem laicky vysvetlit muj dotaz v zacatku textu.Uroven ochrany .Pokud se to da laikovi vysvetlit.

riva
hodnocení

2x

Uvnitř je varistor za 3$ jako v těch evropských. Akorát že ho mají zalitý v pryskyřici.

Prepetova ochrana DC
Prepetova ochrana DC #2
hodnocení

To je vsechno pekne ,Ja se porad nemuzu dostat k jadru otazky,Vidim ze to asi nebude jednoduche vysvetlit .

Hodnoty - Ochranna uroven napeti 2,2kV / 3,2 kV . Ja budu met napeti na panelech tabulkove v - 20 , 200V

Spíše to nebude jednoduché pochopít*zed*

riva

To, že na stringu budete mít rozdíl napětí 200 V je pěkné, ale přepěťovka se zapojuje mezi póly stringu a zem. A na toto napětí musí být napěťově vhodná. Pravděpodobně ty fv panely chcete připojit na měnič (nebo regulátor) a u některých není DC vstup elektricky oddělen od AC výstupu (vysokonapěťové kombinované měniče/regulátory typu Axpert) , takže pak vám třeba na jednom fousu proti zemi lítá střídavé napětí 230 V a na druhém je těch 230V ac posunuto nahoru o napětí stringu, tedy o 200 V a může tam být tedy oproti zemi cca 500 V.

hodnocení

p.Hakl konecne rozumne vysvetleni :)

hodnocení

0x

Skuste vysvetlit, co je vas ciel. Ochrana coho pred akym rizikom? Zatial chapem len jedno, zdroj napatia su foto panely.

Chapete, ako funguje varistor?

hodnocení

jedna se pouze o hrev ovody .Nebude nic spolecneho s DS. To ze se napojuje mezi poly stringu a zem je mi jasne.Regulator bude Bel.

Nekteri tvrdi ze prepetovka neni treba zadna .Od DC jistice k regulatoru to bude do 8 m .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]