Nejste přihlášen/a.
Na rychloupínací sklíčidlo nepotřebuješ klíč. Utahuje se rukou. Rychlopínací sklíčidlo vs sklíčidlo na klíč (kličku)
Záleží na uchycení/upnutí u šroubováku:
Buď nelze: cdn.alza.cz/...
nebo lze: znackove-naradi.eu/...
Existuje upínák/adaptér do 6-hranu, ale nedoporučuji, vysoká házivost.
Pokud na doma a dlouhodobé užití, určitě bych nešetřil. Mám už přes 15 roků od Bosch dvourychlostní + jemné regulování, s příklepem. Stál tehdy kolem 2,5 tisíce, 3 roky záruka. 2 aku + nabíječka v ceně. Což je dnes náklad asi 150 Kč na rok. Bezproblémový, nejeví známky, že by měl jít do odpadu. Nasvícení, zpětný chod, 54 Nm kroutivý, až 1800 ot/min, rychloupínání.
Plynulý rozběh, což je často dobrá funkce při užití vrutů do dřeva..
V případě občasného kutilského použití akušroubováku je značka Parkside z Lidlu ideální v hodnocení cena - výkon. Ověřeno vlastní zkušeností.
@jenyk dal přesně ty příklady co jsem chtěl dát i já. Ten první je jen šroubovák, vrták do něj bez dokoupení sklíčidla ( tady asi nejlevněší) nedáš. A i tak to bude stát za prd. Bude to házet. To druhé je univerzálnější na vrtání i šroubování.
A co se týče té kvality tak toho bych se, s ohledem na účel použití, nebál. Mám jen dobré zkušenosti. Mám dvě vrtačky 16 voltovou 6 let a 5 let 20V s příklepem a zatím pořád bez problémů. Během roku udělají tak 20 děr, ale už společně udělaly dva sádrošové stropy a tak 100m2 dřevěných podlah a tam bylo šroubů požehnaně.
Vidím to úplně stejně. Na nenáročné použití jednou do měsíce by to snad mohlo fungovat, ale já bych si to nekoupil. Navíc mi to připadá vratký, asi to nebude stát na baterce jako obdobná bateriovka s 20V baterií.
Do značek jako Parkside, MyProject a podobných bych nešel. Stačí jít do technických diskusí, či na Youtube, stále s těmito značkami řeší nějaké problémy. Bez problémů bývají (nejsou diskutovány nedostatky) u Makita, Black_&_Decker, Bosch ... Myslím tím stroje na doma hobby, ne profi řady. Rozdíl cenový při dlouhodobém domácím požívaní na domácí údržbu vychází v nákladech o pár desetikorun za rok vyšší s jistotou spolehlivosti (vypínače, přívodní šňůry, akumulátory, ložiska, hlučnost ...).
Pokud neplánuješ stolařinu opravdu v těsných prostorách, vyber raději model s pevnou hlavou, později stejně zjistíš, že hlavu nesundáváš a bit uchytíš rovnou do čelistí. Ale je to malá kompaktní vrtačka, z toho plynoucí slabší výkon, je určená na lehčí práce než 20V řada. I tak se 4A baterkou bude stát taky.
Osobně jsem si pořídil dva různé nástroje-malý aku šroubovák (přísl.: nástavec na šroubování za rohem, řezačka lina, momentový stavitelný nástavec a sada základních bitů-ploché-PH-PZ-TX + magnetický nástavec v kufříku uchycení klasika-6 hran (Parkside z lidlu ). Navíc páč jsem líný tahat kabel do klasické vrtajdy, tak opět lidlovskou akuvrtačku, tedy Parkside - vrtáky tuším do 13mm, rychloupínací sklíčidlo ,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.