Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrtáky do aku šroubováku

Od: h75® odpovědí: 32 změna:
Přátelé, uvažuji o koupi svého prvního aku šroubováku, proto možná hloupý dotaz - dostanu do aku obyčejné vrtáky s kulatou stopkou, nebo musím nakoupit nové vrtáky se šestihranem? Neexistuje nějaká redukce? Děkuji

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

7x

Klidně. Obvykle do max. 10 mm.

hodnocení

4x
Kupte si AKU s rychloupínacím sklíčidlem a nemusíte nic řešit, pasují tam normální vrtáky i se šestihranem.
h75®
hodnocení

Děkuji. Jak poznám, že má rychloupínací sklíčidlo? Oni to tam často neuvádí, ten typ uchycení...
AKU šroubováky mají rychlosklíčidlo běžně, například Aku vrtací šroubovák "PARKSIDE PABS 20 - Li E6".

Na rychloupínací sklíčidlo nepotřebuješ klíč. Utahuje se rukou. Rychlopínací sklíčidlo vs sklíčidlo na klíč (kličku)

hodnocení

3x
Ano, i vrtaky s valcovou stopkou dostanete do aku.
h75®
hodnocení

Díky, ale jak?

hodnocení

2x

Záleží na uchycení/upnutí u šroubováku:

Buď nelze: cdn.alza.cz/...

nebo lze: znackove-naradi.eu/...

Existuje upínák/adaptér do 6-hranu, ale nedoporučuji, vysoká házivost.

Příklad sklíčidla na 6-hran: conrad.cz/...

h75®
hodnocení

Díky - a jak se to uchycení jmenuje? U spousty výrobků to není specifikované. Nerad bych koupil to, kam to nejde...

Název asi není definován, ale pojmu "sklíčidlo pro šestihranné uchycení v aku-šroubováku" , asi budou v prodejnách rozumět. Opětně nedoporučují, vysoká házivost a malé vrtáčky se budou lámat. Lepší je koupit šroubovák se sklíčidlem, univerzálnější uchycení.

hornbach.cz/...

h75®
hodnocení

Díky, ano, tak jsem to myslel. Takž prostě chtít "aku se sklíčidlem"..

hodnocení

2x

Pokud na doma a dlouhodobé užití, určitě bych nešetřil. Mám už přes 15 roků od Bosch dvourychlostní + jemné regulování, s příklepem. Stál tehdy kolem 2,5 tisíce, 3 roky záruka. 2 aku + nabíječka v ceně. Což je dnes náklad asi 150 Kč na rok. Bezproblémový, nejeví známky, že by měl jít do odpadu. Nasvícení, zpětný chod, 54 Nm kroutivý, až 1800 ot/min, rychloupínání.

doplněno 17.12.22 07:30:

Plynulý rozběh, což je často dobrá funkce při užití vrutů do dřeva..

hodnocení

1x
Jaký šroubovák si chceš koupit?
h75®
hodnocení

Zatím nevím, rád si nechám poradit.
Do kolika peněz?
h75®
hodnocení

Přiznám se, že jsem koukal po Lidlu :) Potřebuji to jednou za dva měsíce, ale už mě štve kroutit rukou. Byl bych rád, aby s tím šla právě vyvrtat i malá díra.

V případě občasného kutilského použití akušroubováku je značka Parkside z Lidlu ideální v hodnocení cena - výkon. Ověřeno vlastní zkušeností.

Doma na občasné použití se Lidl dá. Musí se počítat s tím, že se to může kdykoliv rozsypat, ale zase reklamace bez potíží.

Vyhnul bych se těmto šroubovákům, osobně bych šel třeba do tohodle.

@jenyk dal přesně ty příklady co jsem chtěl dát i já. Ten první je jen šroubovák, vrták do něj bez dokoupení sklíčidla ( tady asi nejlevněší) nedáš. A i tak to bude stát za prd. Bude to házet. To druhé je univerzálnější na vrtání i šroubování.

A co se týče té kvality tak toho bych se, s ohledem na účel použití, nebál. Mám jen dobré zkušenosti. Mám dvě vrtačky 16 voltovou 6 let a 5 let 20V s příklepem a zatím pořád bez problémů. Během roku udělají tak 20 děr, ale už společně udělaly dva sádrošové stropy a tak 100m2 dřevěných podlah a tam bylo šroubů požehnaně.

re4zon
Pokud lidl, tak jednoznacne doporucuju jit do cerne rady performance.
el
Já bych zas za performance nepřiplácel, šel bych rovnou do značkové aku kdy jsou dostupné i nějaké náhradní díly, servis.
Lidl díly neprodává jestli se nepletu, možná na ebay něco bude, ale nevím.
Tazatel to chce fakt na občasné použití tak mu bude určitě stačit ten základní model s Aku na 20V (18V).
Osobně stejně na většinu šroubování beru raději do ruky rázový utahovák než akuvrtačku, tou už většinou jen vrtám. Ale chce si to zvyknout.
re4zon
Performance protoze ma lepsi streva, kovove sklicidlo s autolockem, 5 let zaruku a ma predpoklad vydrzet hodne dlouho. Srovnatelne je to s drazsimi znackovymi vrtackami, ovsem baterky stoji maximalne polovinu. Zeleny mam taky, ale na nem je znat, ze je to hobby hracka, ktere pri vetsi zatezi hrozi smrt.
h75®
hodnocení

Chlapi, co si myslíte o tomhle?
lidl.cz/...
re4zon
Ze to je levnejsi, mensi, lehci a na nenarocne obcasne sroubovani a lehke vrtani to staci. Je to ale jen 12V. Ja bych si to nekoupil, tobe to muze vyhovovat.

Vidím to úplně stejně. Na nenáročné použití jednou do měsíce by to snad mohlo fungovat, ale já bych si to nekoupil. Navíc mi to připadá vratký, asi to nebude stát na baterce jako obdobná bateriovka s 20V baterií.

Do značek jako Parkside, MyProject a podobných bych nešel. Stačí jít do technických diskusí, či na Youtube, stále s těmito značkami řeší nějaké problémy. Bez problémů bývají (nejsou diskutovány nedostatky) u Makita, Black_&_Decker, Bosch ... Myslím tím stroje na doma hobby, ne profi řady. Rozdíl cenový při dlouhodobém domácím požívaní na domácí údržbu vychází v nákladech o pár desetikorun za rok vyšší s jistotou spolehlivosti (vypínače, přívodní šňůry, akumulátory, ložiska, hlučnost ...).

Pokud neplánuješ stolařinu opravdu v těsných prostorách, vyber raději model s pevnou hlavou, později stejně zjistíš, že hlavu nesundáváš a bit uchytíš rovnou do čelistí. Ale je to malá kompaktní vrtačka, z toho plynoucí slabší výkon, je určená na lehčí práce než 20V řada. I tak se 4A baterkou bude stát taky.

krtek6
hodnocení

0x

každá "krtačka" je běžně do 13mm...takže ano

hodnocení

0x

Osobně jsem si pořídil dva různé nástroje-malý aku šroubovák (přísl.: nástavec na šroubování za rohem, řezačka lina, momentový stavitelný nástavec a sada základních bitů-ploché-PH-PZ-TX + magnetický nástavec v kufříku uchycení klasika-6 hran (Parkside z lidlu ). Navíc páč jsem líný tahat kabel do klasické vrtajdy, tak opět lidlovskou akuvrtačku, tedy Parkside - vrtáky tuším do 13mm, rychloupínací sklíčidlo ,

krtek6
hodnocení

0x

existují vrtáky jak s válcovou hlavou tak i se 6hranou stopkou...tak či tak...obojí jde dostat do obyčejné krtačky...horší by bly problém dostat SDS vrták do obyč vrtačky, když by to bylo na hraně možností krtačky...mam jeden takový, co jsem ohlodal na válec :)

autak
hodnocení

0x

Tazateli doporučuji, ať pošle odkaz na vybraný svůj akušroubovák a zeptá se, jestli v něm budou fungovat klasické vrtáky :)

Tak to zadaná otázka je poněkud zmatečná

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]