Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úklid před domem

Od: michalprokop odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, prosím vás bydlím v sociálním bytu zajištěnou spolku Portavita v Havířově. Mám mít úklid před domem, a odhazovat sníh, jenže ve vchodě není hráblo a ani lopata, a na koupi nemám peníze. Napsal jsem to u schránek na nástěnku, ale sousedi se mnou nesouhlasí. Chci se zeptat, jestli je to můj problém, nebo ne? Nechci mít problémy se sousedy. Díky za odpověď.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Každý člověk může mít problém. Jak odklízí sníh sousedi? Co poprosit souseda, ať Vám půjčí hrablo, pokud ho má.

Když v baráku není hrablo, musíte se domluvit a sehnat si ho. Zkuste se potat i u spolku Portavita v Havířově.

Stačí to takto, nebo má někdo z poradny donést hrablo?

hodnocení

2x

Vy nemáte 160kč?

hornbach.cz/... hornbach.cz/...

Třeba mu jiý nezbylo po koupení krabičky cigaret...

Nebo se jen nudí a hledá problém, kde není.

Ten chodník někomu patří a za jeho úklid je odpovědný majitel. Pokud je majitelem třeba družstvo, mělo by zajistit i prostředky pro jeho údržbu. Proč by měl tazatel ze svého vynakládat byť jedinou korunu na úklid něčeho, co není jeho?

Protože nežli to uklidí město, raději to uklídím sám, netahá se do baráku sníh. Páč práce 5-10 minut, na krásném venkovním vzduchu ještě nikomu neublížila.

Stejně po chodníku projede metací stroj, který to uklidí 20-40 cm od baráku. Někdy i metr.

Proto je třeba přiložit ruku k dílu.

Ale já nevím, jak je to u nich, co je obecní a co si dohodli nájemníci mezi s sebou...

inspa*

Možná proto, že to není normální komerční bydlení ale sociální dotované neziskovkou. Která určuje pravidla.

..."Lidem v nepříznivé sociální situaci nabízíme možnost zajistit si odpovídající bydlení v podnájemních bytech společnosti Heimstaden v rámci naší služby Bydlení s doprovodným sociálním programem."

portavita.cz/...

Holt pokud chce dotovaně bydlet, musí ukázat zodpovědnost a podílet se na práci. To mi přijde OK.

hodnocení

2x

Pokud je to veřejný prostor, úklid chodníků provádí město.

Ano, to je naprostá pravda, ale projede zameták, uklidí metr uličku a zbytek, mezi uličkou a vhodovými dveřmi?

Někdy dá město cedulku,:

milancukrar - Tak mi naní jasné, jak se tady smetákovi podaří projet a zamést metr širokou uličku *smich*. Fotka je sice z podzimu, ale teď to nevypadá o nic líp.

Zato uklidit mezi případnou zametenou uličkou a vchodovými dveřmi až takový problém není ;).

Úklid před domem

A co zde?

Přeci se nebudeme trunfovat, kde to jde a kde nikoliv...

ltz
hodnocení

2x
U nás město uklízí hlavní chodníky ale ne ty chodníky, které vedou už ke vchodu. Ty si uklízíme sami. A jsou i dost dlouhé. Máme rozpis na nástěnce a střídame se. Koupilo se hrablo a je přístupné pro vsechny. Ale i tak má každý ještě i svoje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]