Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Který nový kotel?

Od: frantiseek odpovědí: 9 změna:

Rád bych se zeptal, jakým/kterým typem kotle (opět na tuhá paliva) byste nahradili teď už dosluhující kotel zn. Dakon DOR F 25 MAX? Nepište rady typu přejít na jiný zdroj vytápění, děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Hlavně nezapomeňte na akumulační nádrž, jinak to bude stále velmi diskomfortní způsob vytápění.

hodnocení

3x

OPOP H425 , mají sadu na připojení místo starších OPOP i DAKONů

hodnocení

0x
Problem je, ze dnesni kotle jsou vice mene vsechny zplynovaci. Takovy kotel potrebuje jet pokud mozno na plny vykon a to se bez nadrzi moc dobře provozovat neda.

lojza
hodnocení

0x
Dobrý večer.
Mám stejný problém.uvažuji o tom kotli opop.420.výkon 25.kw.s přestavbovou sadou na dakon...topení samotíž plechové radiátory.
Nevím jestli už je povinost k tomu mít tu nádrž.nebo stačí jenom kotel,našroubovat.a topit vesele dál..Aby mi dali revizi.kominíci.
Ve sklepě mám na ho..no místo a bourat uhelnu,abych zvětšil kotelnu to mě veme šlak.

Ten OPOP doporučuji.Mám ten Eko s třetí třídou a nemohu si ho vynachválit.Spaluji v něm dřevní odpad.

Který nový kotel?
Který nový kotel? #2
Který nový kotel? #3
lojza
Děkuji za fotky a za postřehy.koukám že u toho tu akumulační nádrž nemáte..nebo nevidím.prostě ho koupím a až bude potřeba tak ho zapojím a hotovo.uvidíme co na to revizák..

Aku nádrž nemám.Ale budu o ní uvažovat.

hodnocení

0x
A spálíte více dřeva nebo hnědého uhlí?
Z jakého důvodu současný kotel odchází?
lojza
Už něco pamatuje.cca 12.let tuším.a většinou při čištění mi začal někde téct..
Dřiv jsem se zestavil v kovomatu a druhý den mi ho přivezly,ale dneska se musí čekat pomalu až do jara než na něj vybyde..
Tak jsem myslel si ho koupit do foroty.
A topíme uhlím ledvická kostka za zimu cca 80.metrákú+ -.dřevem zatápíme na podzim ana jaře.takže spotřeba skoro žádná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]