Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapojit kombinovaný tlakový ohřívák vody

Od: aloisb® odpovědí: 2 změna:

Koupil jsem do koupelny kombinovaný tlakový ohřívák vody MORA 120 litrů. Na topný systém ho už mám zapojený a kvůli mrazům ho musím ještě zapojit do el. sítě. Zakoupil jsem 3 m šňůry 3 x 2,5 mm CU a zástrčku 16 A. Ta šňůra má jednu žílu žlutozelenou, jednu modrou a jednu hnědou. Zapojím tedy zástrčku takto : žlutozelenou na kolík, modrou pravá zdířka a hnědou levá zdířka (fáze). Jsem zatím v Praze ale zítra bych to chtěl na chalupě zapojit. Domnívám se tedy, že svorkovnice v bojleru bude obdobně barevně označena, takže každá žíla bude mít svoji zdířku. Dělám to výhradně proti zamrznutí, v návodu je nastavit termostat na 10o C. Díky předem za názor, zda je to tak správně.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Jen bych přiopravil:
Zapojuješ kabel do ZÁSTRČKY, teda žlutozelený vodič na "zdířku", modrý na pravý kolík a hnědý na levý kolík ZÁSTRČKY Ovšem za předpokladu, že se zkoušečku ujistíš, že v ZÁSUVCE (zasuvkách) je fáze na levé zdířce, pokud je zemnící kolík nahoře.
.
SVORKOVNICE v bojleru nemusí být barevně označena, ale svorka fáze bývá označena písmenem L, nuláku N, a žlutozelený připoj na svorku se značkou stromečku vzhůru nohama.
hodnocení

Samozřejmě, že zástrčka má kolík a zdířku, díky za upřesnění. Všude mám zásuvky s kolíkem nahoře a fází vlevo, to mám zkontrolované. V bojleru tedy to L bude hnědá fáze, N modrý nulák a stromeček žlutozelený ochranný vodič. Teď jen, aby už to nebylo zmrzlé.*zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]