Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
Je rozdíl v teplotě vody,kterou kotel ohřívá, pokud nastavim teplotu 20 nebo 22? Nebo je teplota vody porad stejna, jen s tim rozdílem, ze k dosazení 22 stupnu bezi kotel déle a tim padem je vyšší spotřeba.
Základním nedostatkem je, že jste nenapsal, na kterém termostatu tu teplotu 20 nebo 22 st.C chcete nastavit. Pokud na pokojovém, tak se při vyšší teplotě prodlouží provozní doba kotle, který se bude vypínat při dosažení nastavené max. výstupní teplotě / na příklad 60 st.C/ a zase zapínat při teplotě nižší / na příklad 45 st. C/ tak dlouho, dokud se v místnosti nedocílí teplota vzduchu těch 22 st. C.
Takže jste si nakonec sám správně odpověděl.
S tou teplotou to neni tak uplne pravda ja mam Kondenzacni Junkers a jejich chytry termostat/prostorovy regulator Junkers a i kdyz mam vodu nastavenou na 44 tak se treba ta voda placa podle potreby treba 37 atd a na 44 ani nevystoupá.Takze kdyz je napr kotel a i jejich termostat tak je to nejlepsi protoze to maji odladenya termostat s kotlem si predava spravne informace.Kdyz jsem k tomu kotli mel obycejny termostat koupeny nekde v hobby marketu tak kotel jel uplne jinak a spotreba byla i vyšší
Já tomu tak nerozumím, školy na to nemám, ale asi bych moc nechválil termostat, který nedělá to co chci. Pokud si nastavím požadavek na teplotu vody 44 stupňů, tak očekávám, že mi kotel na na požadovanou teplotu vodu ohřeje. A pokud mo to "inteligentní" termostat neumožní, skončil by v koši. Pokud jsem to totiž pochopil správně, pak Váš termostat inteligentně sníží Váš požadavek o 7 stupňů (?), jinými slovy nastavte co chcete, já si to stejně udělám podle svého. To se pak nedivím, že si pochvalujete nižší spotřebu, když namísto 44 stupňů Vám to ohřeje vodu na 37.
@millcom čemu vadí, že termostat sníží teplotu vody, když je v domě teplo a není tedy třeba topit jako na parníku?
Je to asi tím, že Vy mluvíte o topení a já o teplé vodě (TUV). Promiňte mi mou drzost, ale pokud chci z kotle do kohoutku 44 stupňů teplou vodu a termostat se rozhodne, že mi povolí jen 37, tak to není termostat, který bych chtěl. Také používám kondenzační kotel s ekvitermní regulací a to jednak pro ohřev vody do podlahového topení a dále pak do bojleru. A pokud si nastavím požadovanou teplotu vody (mluvím o vodě do bojleru) tak mi kotel na tu požadovanou teplotu vodu ohřeje. Tak to funguje u mne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.