Nejste přihlášen/a.
Která okna zadrží více tepla těsné špaletové jedno sklo na okně venku a jedno na okně uvnitř anebo plastové a trojsklo.
Špaletové moc tepla nezadrží. Skla jsou daleko od sebe, takže se tam už uplatňuje i přenos tepla pohybem vzduchu. Skla nejsou pokovená jako u izolačních (dvou-tří) skel, protože pokovení je měkké a je jen na vnitřní straně. Tedy přes ně projde více tepelného záření ven, zatímco u pokovených se odrazí zpět. A samozřejmě u špaletových není ani argon a ani pohlcovač vlhkosti, takž ej etam vlhký vzduch, které lépe vede teplo.
Škoda, že jste se neodvážil ty nesmysly uvést na pravou míru. Optimální mezera mezi skly je řešena např. v odkaze a tam docházejí ke 12-15 mm:
Proč bych se neodvážil,já vycházím vždy zásadně z praxe a zkušeností.tabulky a výmysly ,,technikú,,kteří většinou nemají praxi ,ale jenom školu mne nezajímají,co mne zajímá je skutečnost jak věci fungují v praxi,proto,tvrdím,že věta o tom jak špaletové okna nedrží teplo je nesmysl,samozřejmě když se to umí,a žádný vlhký vzduch tam nemáme,kde by se taky vzal
žejo ,prúměrná vlhost je cca 55 proc a to žádná vlhkost ve skutečnosti není..Možná u starých netěsnících,kdykoliv ukážu na severní moravě.
to moje je vždy lepší, jak někoho jiného.
...,já vycházím vždy zásadně z praxe a zkušeností....
...tabulky a výmysly ,,technikú, kteří většinou nemají praxi, ale jenom školu mne nezajímají,...ale co ti, co mají i praxi a vědějí toho více, jak Vy?
Někde jsem viděl, jak si tam někdo dal komůrkový polykarbonát a každou třetí komůrku měl vyplněnou nějakým bílým rounem (vypadalo to kosmicky, ani nepotřeboval záclony), pak by se dalo souhlasit
Moc mi není jasné proč má špaletové okno dvojskla ,ale budiž,máme špaletové v roubence,na každé straně jednosklo,dobré těsnění a nedám na ně dopustit.
hanys, já si taky zrenovoval špaletová okna, doplnil speciální těsnění, utěsnil jak to nejvíce šlo..
Po letech dal trojskla a taky si to nemůžu vynachválit. Do té doby jsem chválil opravená špaletová...
Milé děti, asi takhle. Na oknech nejvíc izoluje vzduch. Ovšem vzduch nehybný. Je-li vzdálenost skel mnoho centimetrů, dojde k vytvoření cirkulace, která nepříjemně dobře přenáší teplo. U teplého vnitřního sklo vzduch stoupá a u vnějšího ochlazovaného klesá. Takže poněkud paradoxně tenší vrstva vzduchu u dvoj či víceskel izoluje lépe, protože v ní nedojde k vytvoření cirkulačního víru.
tenší vrstva vzduchu u dvoj či víceskel izoluje lépe***je pravda, že stojící vzduch izoluje více, jak proudící vzduch..
dvojskla, trojskla, čtyřskla, plněná plynem Argonem, či Kryptonem jsou samozřejmě to nejlepší...
Máme dřevěné špaletové okna, vnitřní a venkovní části jsou dvojskla. Takže 2x2=4 skel. Čtyřskla! Docela tepelně účinné, aji dobré proti tepelným mostům.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.