Nejste přihlášen/a.
Zdravím.Máme na domě plastová okna s dvojskly od fa Harmonie asi 27 let.Zajímá mne jestli se za tu dobu třeba nezvýšil tepelný prostup tím dvojsklem,nebo je pořád stejný?Protože jsem při pokojové teplotě naměřil na vnitřní straně dvojskla 14,3 st. u jednoho a 16 st.u druhého okna.Je to normální ,tak nízká teplota?
Měli jsme plastová okna z 95 roku a před pár lety se dávali nová . Dali se zase dvouskla , ale 1,0 odpor . A je to obrovský rozdíl . Nejde jen o těsnění co za ty roky už asi netěsní , ale tlouštka rámu je o dva centimetry větší . Prostě okna před těmi 25 lety a dnes jsou uplně jiná . Žádné rosení skel , neslyšíte hluk zvenku atd.
Určitě není kvalita zasklení po tolika letech stejná. V těch dobách se dával plyn Argon, dnejska již lepší. Taky se používají trojskla.
Nerad to říkám, ale máte nejhorší zasklení co se vyráběla a i teď jsou dvojskla to nejhorší.
Je to normální ,tak nízká teplota?***to nelze sdělit, pokud je venku teplota -12°C, uvnitř jen 15-18°C, tak je to OK, ale to uvnitř je více tepla...
Měřil jsem to,když bylo venku kolem 0 a vevnitř 21.Měřil jsem to infračerveným teploměrem,a plastový rámy oken byly jen 16 st.teplé.
Měřil jste taky vnitrní špalety, směrem od okna po 10 cm až na stěnu okna?
a vevnitř 21.****kde to je přesně?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.