Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teplota otopné vody v Immergas Vitríx Zeus 25

Od: voloda® odpovědí: 7 změna:
Může někdo poradit, jakou teplotu topné vody nastavit v kotli Zeus 25, aby byla optimální a využíla se optimalizace kondenzačního kotle? Při montáži vloni to nastavili na 60 stupňů, ale připadá mi to zbytečně moc. Stačila by nižší, ale nevím, jestli bych tím kotli neuškodil. Teplota vody na sprchu 50 stupňů by mohla být také nižší. Teplotu v bytě řeším termostatem.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tak, aby teplota vody která se vrací do kotle, byla 45°C nebo méně.

hodnocení

1x
Na kotli nastavte teplotu 45st., na 60st. Vam kotel spis uz nekondenzuje a funguje jsko obycejny atmosfericky kotel. Teplotu na sprchu si dejte dle potreby, jen pozor na mnozeni bakterii Legionela v potrubi. Obcas nastavte pro sprchu i vyssi teplotu.

hodnocení

Myslel jsem tak 50 st. do radiátorů, to je ještě hodně?

To není hodně. Pokud Vám jde do radiátorů voda 50°C teplá, pak je téměř jistota, že se vrací voda o teplotě nižší než 45°C.

hodnocení

Tak jsem nastavil 50st. a zpátečka má 43st. Chvíli zkusím a uvidím jak se to vytopí. Jinak kotel není pomalu ani slyšet, jde zřejmě na sporo výkonu.

Zdravím, dnes v 19 ,00 venku -9C na kotli nastaveno 46C v pokoji mám 22C. Kotel protherm.

@justin: Může být. Ale to jak to máte Vy, to pro tazatele není vůbec podstatné. Prostě máte soustavu dimenzovanou jako nízkoteplotní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]