Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Budu v lednu hlídat od kamarádky psa. Bude mít svoje místo na přespání v předsíni, kde jsou dvoje dveře. Jedny plastové, vchodové a druhé laminové. Mám strach, že když pejsek u nás není zvyklý, bude mít touhu škrábat po dveřích. Ráda bych to nějak elegantně zabezpečila, aby nedošlo k poškození.
odmítnout hlídání, protože když to nebudou dveře bude to něco jiného, třeba laminátová podlaha...nebo se domluvit na úhradě vzniklé škody..
Slíbila jsem to, jde na operaci a potom do lázní. Je sama, chci ji udělat tuto službu. Psa má zděděného po tatínkovi, který zemřel. Hotel pro pejsky je hrozně drahý, vyjde na 40 dní 16tisíc korun.
Dnes jsem se seznámila, je to dlouhosrstý 6 letý jezevčík. Klidný, hned jsme se zkamarádili, je trochu rozmazlený
Elegantním řešením bude, když ti dá kamarádka instrukce jak dlohou má mít pes procházku a jak dlouho probíhá "každodenní výcvik". Když těmi pokyny psa unavíš, tak třeba nebude mít důvod něco ničit a bude rád, že si může lehnout a v klidu odpočívat.
Méně elegantní řešení je pes, který je uvázaný na vodítku. Ale ten může zničit cokoliv v dosahu vodítka.
Taky by mohli existovat nějaké návleky na přední nohy (to jenom hádám).
V přesíni na noc a když pojedeme třeba nakupovat. Je tak zvyklý z domu a já jej nebudu vychovávat. Nabídla jsem pomoc a ne převychování. S tím si ho beru. Tady se rozvinula trošku jiná diskuze než jsem čekala nějakou radu jak jste to řešili vy a vidím, že se musím spolehnout sama na sebe. Po hodinách čtení jiných diskuzí jsem našla folii na dveře nebo zabezpečovací zábranu do dveří, která se používá pro děti, aby někde nespadly a pro domácí zvířata, aby necestovali po celém bytě. Jinak pohybu bude mít dost, bydlíme v domku a máme zahradu a čas na něj máme. Tak jsem si vlastně odpověděla sama sobě.
Ta malá fenka byla u mě taky zavřená na chodbě, kde neměla co zničit, tak si vybrala dveře, o kterých věděla, že vedou ven z baráku, tedy ven ze zajetí.
Rady jsme ti dali, radši psa hlídej u něj doma, v jeho domácím prostředí, tam nic určitě ničit nebude.
Jseš přesvědčená o tom, že by ty moje rozštípaný dveře zachránila nějaká fólie? Já teda určutě ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.