Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém s nově zapojeným plynovým kondenzačním kotlem Medvěd Kondens. Ke kotli je připojen prostorový termostat Salus T105RF. V domě jsou 2 okruhy - okruh pro centrální vytápění a okruh pro boiler, každý okruh má svoje čerpadlo.
První 2 měsíce byl kotel nastaven na výhřev pouze centrálního okruh a vše fungovalo. Nedávno nicméně technik připojil dodatečně teplotní čidlo pro boiler a od té doby funguje kotel tak, že vyhřeje pouze boiler, poté se vypne hořák a vodu do centrálního okruhu nepustí. (čerpadlo - CH pump je bez napětí, běží asi pořád TL pump do bojleru). V momentě, kdy jsem zase odpojil přidané teplotní čidlo do bojleru, tak zase funguje normálně ohřel centrálního okruhu.
Certifikovaný technik od prothermu, který kotel spouštěl se k řešení nemá. Chybu svádí na bezdrátový termostat, přitom podle mě moc netušil, kam má čidlo pro bojler připojit. Posílám fotku a prosím o každý názor, zda je kotel správně zapojen, případně kde je chyba. Děkuji
Jelikož nejsem odborník ale ani laik,měnil jsem si v Dakonu čidla i řídící desku atd.Takže.podle mě je to čidlo zapojené v tom konektoru špatně.Není na správném místě.To čidlo ovládá okruh vytápění a né okruh bojleru.![]()
Velmi děkuji za dosavadní rady. Při bližším zkoumání návodu jsem si všiml, že termostat Salus T105RF má spínat pomocí "beznapěťových kontaktů". Přitom mě ho technik připojil ke spínání 24 V - viz fotka. Toto opravím a uvidím, ale otázkou je, co s tím okruhem od Bojleru - u kotlu se píše, že kontakty x(2,4) slouží k připojení "čidla vyrovnávacího zásobníku vody" a v místě, kde je připojeno čerpadlo k bojleru "nabíjecí čerpadlo"... Tak otázkou je, jestli mám brát bojler jako vyrovnávací zásobník a jak to pak v praxi bude fungovat... Myslel jsem,že vyrovnávací zásobník se dává hlavně u kotlů na tuhá paliva.
Vzkaz pro nunici:
To je oničem taková rada. Je vidět, že jsi vůbec nečelt diskuzi. Jinak by ti bylo jasné, že návody k dispozici máme. Holt ne všemu rozumíme na 100% ty chytrolíne. Jestli víš, proč to nefunguje, tak poraď/ jestli potřebuješ další informace - dej vědět, jinak prosím mlč. Díky
Zelený konektor je již připojený, byl odpojen jen za účelem měření neporučenosti kabelu k čerpadlu. Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.