Nejste přihlášen/a.
1x
Chladící smyčka otvírá při +- 97 °C . Když vezmu v úvahu tepelný spád,přesnost měření , umístění čidel a podobně, podle popisu funguje všechno jak má.
0x
Nejsem topenář, ale z tvého popisu mi rozumná odpověď nevychází.
Voda z akumulačních nádob se musí míchat s vodou z kotle neustále. Jinak by se kotel neochlazoval a aku nádrže by se neohřívaly.
Popisuješ že v ten moment teplota kotle vyletí na 100°C. To není možné. Teplota kotle se nedokáže tak prudce změnit. Já když roztápím kotel, tak mi trvá půl hodiny než vodu v kotli ohřeju na 65°C. To je nárůst teploty o 1,5°C za minutu. Ty popisuješ změnu teploty 90°C na 100°C a ta by normálně měla trvat něco přes šest minut.
Můžeš zkusit přikládat pomaleji, aby v kotli nebylo tolik energie.
Ale vybavuje se mi jeden pokus, kdy voda v uzavřené sklenici začne vřít při teplotě vyšší než 100°C, kdežto voda v neuzavřené sklenici vaří při teplotě těsně pod 100°C.
Takže z tvého popisu mi vychází, že se v soustavě v tom okamžiku sníží tlak a tím dojde k varu vody při nižší teplotě. Zkontroluj jestli se ti v tom okamžiku neotvírá tlakový pojišťovák. Ten by mohl způsobit pokles tlaku.
Proč se to u tebe stává, to musí zjistit topenář přímo na místě.
0x
doplněno 11.12.22 11:36: Podívejte na obr.18, jak máte propojeny mezi sebou nádrže a vývody na další prvky... Hlavně záleží na propojení nádrží, pokud jsou jen v sérii, je problém... av-s.cz/...
Ještě je nutno podoknout,že nejsem topenář,ale se systémem se teprv seznamuji.. Po přechodu z Viadrusu a samotíže je přechod na Atmos s aku trochu jiná liga.. Zapojení odpovídá obr.č.17.. Přetopení se děje v případě,kdy na teploměru 2hé aku dole je 78C a na teploměru Ladomatu "pripojení z topného systému ( akumulace ) se teplota začne rovnat 78C ( podle mě jde o zpátečku z aku.? ) .. V tomto případě se teplota na kotli začíná zvedat ke 100C,kdy při 97C začna fungovat dochlazovací smyčka.. Tzn. natopení obou aku na 90C je nemožné.. Děkuji
0x
Laddomat je oběhové čerpadlo a třícestný směšovač v jednom, směšovač otvírá vložka s pístkem podle teploty a ty se dělají v několika variantách a určují teplotu vstupní vody do kotle.
Ale pokud máte místo je lepší přidat další akumulačku.
AN jsou zapojeny paralerně,ne seriově jak jsem se mylně domníval.. Problém je vyřešen výměnou termopatrony v Laddomatu. Původní 72C byla vadná..
Jestli na laddomatu je 80 vstupní voda do kotle a patrona je 78 pak funguje jal má.
Ten přiškrcený ventil mezi vystupem kotle a laddomatem je kvůli tomu aby vstupy směšovače byly hydraulicky přibližně vyrovnané.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.