Nejste přihlášen/a.
Chladící smyčka otvírá při +- 97 °C . Když vezmu v úvahu tepelný spád,přesnost měření , umístění čidel a podobně, podle popisu funguje všechno jak má.
Nejsem topenář, ale z tvého popisu mi rozumná odpověď nevychází.
Voda z akumulačních nádob se musí míchat s vodou z kotle neustále. Jinak by se kotel neochlazoval a aku nádrže by se neohřívaly.
Popisuješ že v ten moment teplota kotle vyletí na 100°C. To není možné. Teplota kotle se nedokáže tak prudce změnit. Já když roztápím kotel, tak mi trvá půl hodiny než vodu v kotli ohřeju na 65°C. To je nárůst teploty o 1,5°C za minutu. Ty popisuješ změnu teploty 90°C na 100°C a ta by normálně měla trvat něco přes šest minut.
Můžeš zkusit přikládat pomaleji, aby v kotli nebylo tolik energie.
Ale vybavuje se mi jeden pokus, kdy voda v uzavřené sklenici začne vřít při teplotě vyšší než 100°C, kdežto voda v neuzavřené sklenici vaří při teplotě těsně pod 100°C.
Takže z tvého popisu mi vychází, že se v soustavě v tom okamžiku sníží tlak a tím dojde k varu vody při nižší teplotě. Zkontroluj jestli se ti v tom okamžiku neotvírá tlakový pojišťovák. Ten by mohl způsobit pokles tlaku.
Proč se to u tebe stává, to musí zjistit topenář přímo na místě.
Ještě je nutno podoknout,že nejsem topenář,ale se systémem se teprv seznamuji.. Po přechodu z Viadrusu a samotíže je přechod na Atmos s aku trochu jiná liga.. Zapojení odpovídá obr.č.17.. Přetopení se děje v případě,kdy na teploměru 2hé aku dole je 78C a na teploměru Ladomatu "pripojení z topného systému ( akumulace ) se teplota začne rovnat 78C ( podle mě jde o zpátečku z aku.? ) .. V tomto případě se teplota na kotli začíná zvedat ke 100C,kdy při 97C začna fungovat dochlazovací smyčka.. Tzn. natopení obou aku na 90C je nemožné.. Děkuji
AN jsou zapojeny paralerně,ne seriově jak jsem se mylně domníval.. Problém je vyřešen výměnou termopatrony v Laddomatu. Původní 72C byla vadná..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.