Nejste přihlášen/a.
Zdravím, co soudíte o uskutečnění ODEČTU dne 31. 12. - plynu i elektřiny - prostě mimořádný odečet (zjistit stav a poslat jej dodavatelům) - mohu tímto "trikem" nějak něco ušetřit při vyúčtování někdy v průběhu příštího roku? Díky za názory
4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení
guji
3x
Ve vlastním zájmu rozhodně zadat odečet z důvodu změny ceny. Když nebudete moc lhát a dáte nějaké +/- normální číslo, kde si lehounce zvýšíte spotřebu za levno, tak to nikdo řešit nebude. Když budete chtít být vychcandíra a napálíte tam nějakou mega spotřebu, abyste si nechal zaplatit topnou sezónu i v r. 2023 za ceny 2022, tak budou určitě chtít fotku nebo si to mohou přijet občíhnout na místo a budete v problému. Rozhodně nedoporučuji nechávat to na nějaké jejich tzv. kvalifikované odhady. Vždycky si to udělají tak, aby vám podhodnotili to za levno a nadhodnotili to za draho. Užil jsem si s tím dost, když se loni zdražovalo a naštěstí jsem měl fotky. Jinak by mě svými kvalifikovanými odhady okradli o skoro 20 tisíc Kč. Takže odečet rozhodně zaslat.
pb®
0x
Dávali jsme mimořádný samoodečet na plyn i elekřinu 31.5., když se od 1.6. zvyšovala cena. Teď se stejně dělají odečty, tedy 3 týdny vás nevytrhne. Nám se podařilo snížit roční spotřebu elektřiny o 1000kWh a plynu o 600m³, zálohy na příští rok za el. stejné co loni, uvidíme jak spočítají plyn. Ale zas máme od léta nový kondenzační kotel a zateplenou střechu.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]