Nejste přihlášen/a.
Čau borci. Dodnes jsem používal fab 3* , ale dnes jsem si řekl proč si nekoupit 4 třídu.
Vložit tam šla až po růzém pohybování s kováním. Jakmile přitáhnu šrouby kování, tak jde těžko otáčet s klíčem. Z vnítřní strany je to OK. V kování je to kolečko kde když se pootočí o 180 stupnu tak nejde vložit klíč, to by ale asi nevadilo.
Zjistil jsem, že je to k vůli tomu , že drhne to kolečko které se otáčí s klíčem úplně ve vnější straně dveří. Když vrátím starou fabku tak je vše ok. Rozměrově jsou stejné, ale ta 4* bude asi o půl mm větší , vyšší nebo nevím. Zkoušel jsem si i pohrát s celým kováním , ale zatím jsem neuspěl. Funguje to až jakmile trochu odtáhnu spodní šroub kování. Asi ho tak nechám a nebudu ho přitahovat. Klika se nějak extra nehne ani když je šroub povolený.
Zažil tohlě někdo? Věřím, že by to vyřešilo nové kování nebo nějak rozebrat kování, ale stejně s tím kroužkem nepohnu, je tam napevno, jedině ho obrousit aby měl více místa.
Vím, že takto nelze radit. Díky :D
Řešil jsem ten samý problém. Pro vysvětlení některým rádcům - těleso fabky je stejně dlouhé, ale některé fabky mají otáčecí část asi o 0,5 mm delší než těleso (vystupuje s pevné části tělesa ven). Není to špatným otočením fabky, vystupuje to na obě strany.
Někteří tu správně radili, podložit kování. Já jsem to podložil starým PVC linoleem, které jsem přesně podle kování ořízl.
Pokud neseženež vložku o ten milimetr kratší, tak se prodávají i plechy na podložení kování o 1mm, 2mm a i 3mm, ale ty jsou pod kování ROSTEX, nevím, jaké tam máš ty.
Jakou délku vložky máš?
Jmenuje se to Podložka bezpečnostního štítu
dělají se i oválné a jsou v sílách 1,2 a 2,5mm, teď jsem tam volal.
Bud zkusit o 5mm kratsi vlozku (delaji se stupnovane prave po 5mm ruzne delky) na te srane kde ti presahuje, anebo o 0,5mm podlozit kovani nerezovym plechem. Ty plechy se prodavaly asi za 170 korun bezne v Zamkarstvi..
Nedotazene kovani asi neni nejlepsi napad a fakticky ty dvere v nejslabsim miste nejsou pevne, vykopnes je jako nic.
Spravne vlozka nema vycuhovat nikde ven, prave naopak, kvuli rozlomeni (kdybys nemel krytku), takze vlozka vzdy co nejkratsi zapostena co to jde, aby sel vlozit klicek. Ten klic kdyby drhnul tak ho lze vzdycky ubrousit zejo...
Ale delsi vycuhujici vlozka = nesmysl. Lze ji chytit a rozlomit
To tvé měření znamená co?
Že jsi koupil fabku delší o 5,5 mm?
Porovnej délku staré a nové fabky na té straně, která jde k bezpečnostnímu kování, tedy stranu ven z bytu. Změř od závitu pro upevnění fabky celkovou délku té strany (můžeš tam zašroubovat šroub a měř od šroubu) . Rozdíl v délce staré a nové fabky je tloušťka podložky, které dáš pod kování.
A neměř "asi", ale přesně!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.