Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jezdec v záhybu špatně páruje články zipu

Od: pcmaniak® odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

koupil jsem si batoh z druhé ruky (stav nového kusu) a všiml jsem si, že u přední kapsy mi jezdec zipu pořád dokola na stejných místech (2-4 místa v záhybu zipu) špatně páruje články/zoubky zipu. Druhý jezdec na zipu uvedená místa projíždí bez problémů.

Dá se s tím něco dělat? Je to velký problém? Rád bych používal oba jezdce, jelikož je spojuji do sebe v polovině zipu.

Na podobné menší zasekávání a nepřesné zavírání na internetu radí lehce zip i jezdec přejet WD-40 nebo Ballistolem. Je to dobrý nápad?

Děkuji předem za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dá se vyměnit zip.

Problém to je, nakonec se zip "rozbije" úplně. Záleží na tom, jaký zip to je - může nějakou dobu ještě fungovat a nebo taky ne.

Zipy mažu voskem - nemám ráda, když si zamažu všechno kolem zipu a vosk funguje.

id
hodnocení

0x
Jezdec bych jemně kleštěmi zmáčkla. Z obyčejné kostky mýdla schovávám vymydlený poslední kousek. Používám při šití místo křídy. A tímto suchým mýdlem sem tam mažu zipsy.
Já bych na svém šicím stroji neprošila nový zip na batohu a to nemluvě na kapsy s zakulacenými rohy. To je hrozná práce.

hodnocení

0x

Vymente ten jazdec,ktorý to robí,dajú sa kúpiť samostatne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]