Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký kondenzační kotel

Od: evulina* odpovědí: 7 změna:

Jaký vybrat kondenzační kotel do nového domu?Prosím poraďte. Děkuii

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirbar*
hodnocení

2x

Především jeho výkon musí odpovídat tepelným ztrátám domu.

evulina*
hodnocení

Výkon plynového kondenzačního kotle je vypočten na 24KW, ale máme problém s výběrem značky, navrhují nepřeberné množství a kdo se v tom má vyznat? Děkuji

ola®

Máte pravdu, je toho opravdu hodně! Výkon 24 kw je standartní nejvíce používaný. všichni výrobci mají a nabízejí tyto kondenzační kotle s ohřevem TUV i bez. Já, po zkušenostech, kdy jsem je prodávala a zajišťovala reklamace a servis, tak bych šla do kotle, který má zajištěný co největší počet servisáků a není problém s náhradními díly! Ano, je tady hodně kvalitních světových značek, ale poměr cena-servis(pouze Praha-Brno-Ostrava), to mě neláká. Vždy se Vám kotel porouchá v největších mrazech a na svátky! Pak jsou vždy problémy, sehnat servis-říkají vždy že do 24 hod., ale známe to a pak náhradní díly-nejsou na skladě a další 24 hod., jdyž je dobře, tak čekáte 4 dny a mrznete. Není ti vždy takhle kritické, ale stává se to! Po mých zkušenostech jdu jedině do kondenzačního kotle DAKON. Nechci nikoho přesvědčovat, jen radím moji zkušenost. Přijatelná cena, dá se doplnit dobrou regulací, mnoho servisních pracovníků po celé republice, velká dostupnost náhradních dílů atd...

jareklll

s Dakonem jsou problemy!Ja bych sel jedine do Baxi!

ola®

Co znamená problémy? Jaké? S čím? Dělali jsme Vaillant, Buderus, Junkers,Proterm, Sime, různé další italy atd..., osobní zkušenost je taková, že Dakon se za poslední roky opravdu hodně zlepšil! Reklamací ubylo, dokonce jich je méně, než na ty 3 první jmenovamé mercedesy, mezi kotli!

Cena je příznivá a dostupnost dílů v každém městě, nepřeberná! Nejste odkázáni na jeden servis, můžete si pozvat jiného servisáka, pokud vám ten Váš nevyhovuje, protože na dakony a pod. dělají servis a mají díly na skladě všude! Nepřemlouvám Vás, ale pokud máte jiný názor, tak napište proč?

doplněno 22.04.10 16:25:

Jo a k tomu Baxi, co nějaká tradice, co náhradní díly po cca 10-ti létech? I potom budete chtít náhradní díl a myslíte, že ještě bude tato firma fungovat? Takových bylo! Např. výroba boilerů Hlavačka a Čech a podobní ...

regulovcik
hodnocení

0x

Aby se dalo seriózně odpovědět, je to docela málo informací. Například jestli budete požadovat také ohřev teplé vody, čili boiler na vodu. Dále jde také o to, jestli by měl být kotel závěsný nebo stacionární. Řešil jsem však přesně stejný problém před asi 2 a půl lety, tak se mohu podělit o svoji zkušenost. Lavíroval jsem mezi českými typy Dakon a Protherm a mezi mercedesy Viessman a Geminox. Měl jsem požadavek jak na topení, tak i na teplou vodu. Navíc mi vyhovoval spíše stacionární typ než závěsný. Po dlouhém výběru jsem vybral typ Immergas Hercules 20 Condensing a mohu o něm mluvit jen v superlativech.

prodej-na-splatky.cz/...

Tento italský kotel patří mezi ty průměrné, jak se uvádí. Ovšem jako jediný na našem trhu má integrovaný boiler cca 100l v nerezu, což asi nakonec rozhodlo. Doma mi pracuje necelé tři roky a za tu dobu jsem neměl jediný problém. Kotel jsem si koupil na internetu. Přivezli mi ho přímo k baráku a sám jsem si ho i zapojil. Uvnitř je vše dobře uspořádáno, ne namačkáno jako u závěsných typů. Na internetu jsem si objednal i příslušenství jako venkovní čidlo a trubky pro odkouření. Kotel je dost rozšířený na to, aby hned první servisák po kterým jsem chtěl změření emisí a seřízení na to kývl. A taky jo. Přišel a seřídil. Navíc kotel vypadá jako lednička, taky mu tak říkají, klidně by mohl být uprostřed kuchyně a nebylo by to divné. Hluk má minimální. 100l boiler pro normální chod dvou rodin v domku celkem stačí. Naprosto mohu doporučit. Přeji hodně štěstí.

lui*
hodnocení

0x

Jak je to dnes nevím. Já to řešil před cca 20 lety. Koupil jsem tehdy Junkers. Ten kotel bezel donedávna bez jediné závažné opravy. Pravidelně každý rok čištěný, teď odešel výměník. Měl jsem strach jestli u tak starého kotle bude k mání. Byl. A doufám, že dalších dvacet let vydrží. Proto bych tak úplně neodsuzoval tradici a dobré jméno výrobce.

Ale je to na každém, co si vybere. Domnívám se, že je to jako s každým jiným zbožím. Cena odpovídá kvalitě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]