Nejste přihlášen/a.
Zdravim, bydlim v paneláku, kde je bytové jádro kovová konstrukce, v které jsou sololitové desky (=stěny)
Na zemi jsou příčnice kovu, na které se dává dřevěná deska a to vytváří podlahu.
Po změně dřeva sem tam chtěl místo dýhované desky dát desku, na kterou si dám korkovou podlahu, co mám nově ve zbytku bytu.. ale to mi zvyšuje povrch o 23mm..
výsledek = potřebuji přechodovou lištu o šířce 80mm a zvednutím o 23mm..což jaksi nenacházim na webu, tak se ptám, jestli má nějaký šikula nápad, jiný než holt nechat tu desku nalakovanou, jako podlahu. nebo nalepit dvě heh přechodový lišty, na tu černou gumu jakoby, která je uprostřed.. a nebo to nechat otevřené..
určitě nechci nic lepit k té desce (žádné přechodové lišty samolepící např.), protože je možné, že jí v případě potřeby budu muset odendat..
a půjčka na nový bytový jádro teď nepřipadá v úvahu. děkuji
chápu, že můžu psát prodejcům, jestli něco takovýho nejsou schopný najít u nějakého dodavatele, jen to nemaj v nabídce.. ale tak ptám se i na alternativu.
ještě odendaná guma, pokud by to k něčemu bylo.
ale napadlo mě vysilikonovat tu část před tim prostředkem - což bych dělal stejně, pak vyplnit prostředek tmelařskym provazcem, taky zasilikonovat, aby to bylo rovný a pak dát lištu, která bude jen mezi deskou a tim prostředkem - a do betonu zavrtat nějaký dřeva, abych tam pak moh přivrtat do těch dřev - zpevnit i tu lištu teda nějakou, která se vrtá..
to asi dává smysl nejvíc, ne?
Příčnice odřezat, položit dlažbu. Na stavbu jádra žádnou půjčku nepotřebujete. Vybouráte, nakoupíte pár ytongů, vyzdíte a máte hotovo. Až našetříte budete pokračovat obkladem,vanou...Je to lepší, než to vaše látání
aha .. koukám, že sou dost levný.. a jakou to má hlukovou izolaci oproti cihle, nebo jak se dají ještě udělat zdi? Pardon, nemám technické znalosti..
mám byt viz fotka, a v podstatě pračka v koupelně je docela slyšet , takže např nemůžu moc pracovat..když peru, což chápu, je jen hodina času dvakrát týdně, ale je to trochu opruz i tak, páč předtim není úniku.
předpokládám, že to bude určitě více izolovat než sololitový desky, co tu mám, jen se tak ptám, co za možnosti tedy je..
fotka je původně dělaná pro řešení routeru, proto tam jsou ty PCs a router.. černou jsou panelové zdi, WC KOUPELNA je bytový jádro z těch desek.
Vyzdít lehkým materálem jako je ytong nebo konstrukce ze sádrokartonu. V paneláku na plnou cihlu zapomeňte, podlaha by to nemusela unést, to vám ostatně spočítá statik. Investujte do pořádné pračky, co nehlučí.
Asi tak na "přestavbu" jádra v paneláku materiálem z pórobetonu (ytong-hebel-porfix) je hromadné schválení a není potřeba mimo materiálu NIC řešet, jedině slušnost oznámit na nástěnce zvýšenou hlučnost a prašnost v průběhu rekonstrukce. Stejně tak je to i s reko sádrokartonem.. Jinak to co jste nafotil není standart-je to už min.1x rekonstruované, zřejmě už spodní části dřeva a železných profilů ve kterých jsou desky- rám dřevo, mezi jako výplň polystyren a vnější povrch pak jen umakart a ne sololit, žádné železné profily a dřevo na zemi není jen podkladní beton a na něm pak lino, jsou stráveny korozí a hnilobou a tak to někldo z Vašich předchůdců opravil jak to je aby to drželo pohromadě!
PS-viděl jsem a rekonsrtruoval jich hodně,ale žádné nebylo tak jak popisujete! A to od panel.domů z 60 (s kolaudací v roce 1968) až po paneláky dostavěné po 90 roce !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.