Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrikář §

Od: para odpovědí: 5 změna:

Kdo může zasahovat do rozváděče (400V AC), stačí na to §5 a nebo je nutný §6?

je tu někdo z vás s příslušným paragrafem? Má ten §6 třeba nějaký zaměstnanec?

fakticky asi nepotřebuju Žádného živnostníka, operaci by mohl provést i kdejaký zaměstnanec že?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Stačí na to oba paragrafy. Ale 5 musí být pod dozorem člověka s vyšší kvalifikací. 6 může samostatně.
Takže potřebuješ někoho kdo má paragraf 6. Já ho třeba mám a má ho i mraky zaměstnanců a je to jejich osobní doklad. Takže práci ti udělat mohou, pak je potřeba revize. To ti 6 neudělá.

Jo takhle je tóó, ahááááá .. *sok*

hodnocení

0x
§6 a výše, §5 je poučená osoba a nesmí se šťourat v elektrice. Jinak na §6 je potřeba mít vzdělání. Žádný člověk bez elektro-vzdělání nemůže mít §6 a výše. To že lidé se do elektriky míchají, to taky tak občas vypadá...
doplněno 06.12.22 21:24: OPRAVA: Omlouvám se, mám v tom guláš. I s §5 se může hrabat v rozvaděči. + §5 je možno mít jen s elektro-vzděláním.
kare
To nezní jako nařízení vlády č.194/2022 Sb.

Dobrý den! Malé doplnění.

§5 - požadavek elektro vzdělání , praxe - může na elektro pracovat jen pod dohledem prac. s §7 /vedoucího, mistra a pod./

§6 - požadavek elektro vzdělání, praxe - může na elektro pracovat samostatně.

zakonyprolidi.cz/... - platí do 1.7.2022

qcom.cz/... - nová vylhl. platí od 1.7.2022

zase jste byli rychlejší - ach. to stáří ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]