Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rosení v ledničce

Od: sapik odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, prosím o radu,máme asi 6 let starou lednici, tesnění je v pořádku, jen nevím, na kolik stupnu ji zapnout,protože se mi vespod vytváří bud námraza nebo voda / v prostoru šuplíku na ovoce a zeleninu / a zadní zed je orosená, stékají po ní kapičky vody.Může mi někdo poradit co s tím?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

6 let stará lednice by již měla mít systém automatického odmražování. Je tedy normální, že na zadní stěně voda kondenzuje, ale měla by stékat do žlábku a z něj skrz malý otvor hadičkou do misky na kompresoru. Zkontrolujte, jestli nemáte ucpaný odtokový kanálek ve zmíněném žlábku.

Pokud je ucpaný kanálek odvodu kondnezátu, tak prošťouchnout drátem - lankem- lycnou. Nebo teď jsem četl i od nějaké odpovídající - struna do křovinořezu.

ml1

Ale prošťouchávat spíš ze druhé strany, jinak to tam můžete utemovat. Nebo zkusit vybrat.

My jsme tam třeba měli napadané šlupky od cibule, možná jen jednu, ale k tomu přibyl další bordel.

JInak kondenzace vody je normální, nenormální je tvorba námrazy. To se nám momentálně děle a podezřívám termostat z divné funkce, v ledničce by neměla být teplota pod nulou (několik týdnů se námraza tvoří, pak najednou se odlučuje po kusech spíš blocích).

nov

Slupky od cibule? Zvláštní. V životě jsem do ledničky nedala cibuli se slupkou. Jedině když mi zbyla půlka velké oloupané cibule, tak byla v misce a přikrytá talířkem. Jinak správně radí orion.

hodnocení

0x

Po zadní stěně kapky vody prostě stékají. Stékají do žlábku a pak ven. Když je kanálek ucpaný, voda se ve žlábku hromadí. Je třena kanálek prošťouchnout brčkem na pití.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]