Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu,máme asi 6 let starou lednici, tesnění je v pořádku, jen nevím, na kolik stupnu ji zapnout,protože se mi vespod vytváří bud námraza nebo voda / v prostoru šuplíku na ovoce a zeleninu / a zadní zed je orosená, stékají po ní kapičky vody.Může mi někdo poradit co s tím?
6 let stará lednice by již měla mít systém automatického odmražování. Je tedy normální, že na zadní stěně voda kondenzuje, ale měla by stékat do žlábku a z něj skrz malý otvor hadičkou do misky na kompresoru. Zkontrolujte, jestli nemáte ucpaný odtokový kanálek ve zmíněném žlábku.
Pokud je ucpaný kanálek odvodu kondnezátu, tak prošťouchnout drátem - lankem- lycnou. Nebo teď jsem četl i od nějaké odpovídající - struna do křovinořezu.
Ale prošťouchávat spíš ze druhé strany, jinak to tam můžete utemovat. Nebo zkusit vybrat.
My jsme tam třeba měli napadané šlupky od cibule, možná jen jednu, ale k tomu přibyl další bordel.
JInak kondenzace vody je normální, nenormální je tvorba námrazy. To se nám momentálně děle a podezřívám termostat z divné funkce, v ledničce by neměla být teplota pod nulou (několik týdnů se námraza tvoří, pak najednou se odlučuje po kusech spíš blocích).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.