Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svícen nesvítí

Od: tondaa® odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

mám 7 žárovkový svícen. Chtěl jsem ho zapnout a nesvítí. Mám jednu náhradní žárovku, postupně jsem ji vyzkouše u všech, ale nic. (7 svíček á 34 V)

Zkouším to vadaskou, 2 svíčka je pod proudem, když tam zašroubuji svíčku je pod proudem i 4 svíčka.

Nechápu jek je to zapojeno.

Může mně někdo poradit prosím.

T.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zapojeno v serii. Tedy proud prochází všemi žárovkami postupně od jedné k druhé.

7 svíček krát 34V jedna = 238V napájecí napětí

Pokud je někde špatný kontakt nebo vadná žárovka, tak nesvítí nic logicky.

hodnocení

Díky za odpověď.

Máte pravdu, to chápu, ale je možno nějak vyzkoušet žárovky, která je vadná?

asd1

U čirý žárovky v 99% jde vidět že má přepálený vlákno.

Mléčná měřit nebo vyzkoušet..

Je to v sérii, takže ruplý budou dvě nebo i víc. Příp. přerušený vedení kdekoliv mezi..

Víc než jedna rupne proto, že při shoření vlákna v jedný žárovce se na okamžik vytvoří oblouk, ten má menší odpor než vlákno, poklesm odporu se zýší napětí pro ostatní žárovky v sérii a shoří i další..

Máš auto nebo notebook? Klidně 34V žárovku připoj na autobaterii a jednotlivě vyzkoušej. Stejně tak notebookovým adaptérem na 19V to lze. Bude žhnout.

ml1
hodnocení

0x

Zapojeno je to v sérii na přeskáčku, asi aby číňani nemuseli krátit dráty (ze zásuvka jde první a druhá a pak nevim). Nevím jaký máte Vy, ale ten náš má dost mizerné objímky, ve kterých je špatný kontakt a dá dost práce tam žárovky dostat. Zrovna v neděli jsem to řešil.

Někdy stačí na hrot žárovky (na patici dole) přidat kapku cínu, aby se lépe dotkl dna v patici.

kenav
hodnocení

0x

Prasklou žárovku najdete vadaskou tak že vyšroubujete všechny žarovky lampu zapněte jeden fous si vezměte že zasuvky a druhý najděte v objimce první žarovky pak našroubujte žárovku a jděte na další objimku no a tak až do posledni

hodnocení

0x

včera sem to řešil v práci vzal sem ohmetr propípal všechny žárovky a 3 k,o, koupili se jiný vyměnili a při pokusu o rozsvícení tma rupla čtvrtá *cert*

dal sem všechny nový a je klid *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]