Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám 7 žárovkový svícen. Chtěl jsem ho zapnout a nesvítí. Mám jednu náhradní žárovku, postupně jsem ji vyzkouše u všech, ale nic. (7 svíček á 34 V)
Zkouším to vadaskou, 2 svíčka je pod proudem, když tam zašroubuji svíčku je pod proudem i 4 svíčka.
Nechápu jek je to zapojeno.
Může mně někdo poradit prosím.
T.
U čirý žárovky v 99% jde vidět že má přepálený vlákno.
Mléčná měřit nebo vyzkoušet..
Je to v sérii, takže ruplý budou dvě nebo i víc. Příp. přerušený vedení kdekoliv mezi..
Víc než jedna rupne proto, že při shoření vlákna v jedný žárovce se na okamžik vytvoří oblouk, ten má menší odpor než vlákno, poklesm odporu se zýší napětí pro ostatní žárovky v sérii a shoří i další..
Zapojeno je to v sérii na přeskáčku, asi aby číňani nemuseli krátit dráty (ze zásuvka jde první a druhá a pak nevim). Nevím jaký máte Vy, ale ten náš má dost mizerné objímky, ve kterých je špatný kontakt a dá dost práce tam žárovky dostat. Zrovna v neděli jsem to řešil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.