Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Topení na plynovou bombu, nejde plyn z bomby

Od: vachpetr odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

prosím Vás o radu kdy je chyba? Mám plynové topení ma malou plynovou bombu (viz obrázek) letos jsem ho namontoval na bombu a topení nefunguje, když v bombě byl zbytek plynu tak jsem topení zapálit a plyn šel + hořák hořel po naplnění bomby plynem jsem hořák namontoval a topení nejde ani plyn do hořáku nejde. Všechno jsem rozebral, vyčistil překontroloval a nemohu najít problém. Může mi poradit nějaký kutil kde dělám chybu. Děkuji

Topení na plynovou bombu, nejde plyn z bomby
Topení na plynovou bombu, nejde plyn z bomby #2
Topení na plynovou bombu, nejde plyn z bomby #3

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zasyčí / zasmrdí to aspoň pri montáži na vymenenú fľašu? Máte možnosť namontovať na ňu nejaký iný spotrebič na skúšku?

doplněno 06.12.22 22:01: Mala by tam byť tryska 0,18 mm. V tej tryske je strčený jemný sintrový filter. Možno by stálo za to vymeniť ho. Taktiež skontrolujte, či v otvore pre trysku na ventile nie je nejaký bordel. Neviem, či sa dá čistiť. Trochu varím z vody. Už je to doba, čo som to ako mladík používal na chate. ND by sa mali dať normálne kúpiť - buď samostatne alebo ako balíček aj so sadou tesnení.
vach*
hodnocení

ano bomba při namontování topidla zasičí + na bombě funguje vařič normálně ( v bombě problém není ) zaměřil bych se na ventil. po namontování a povolení tohoto závitu (viz foto) s hořáku plyn jde ale né proudem ale jen tak ledabyle hoří jako svíčka a když to tam vrátím a jemně utáhnu tak jak to bylo tak je konec a plyn nejde nikam . Chtělo by to nějakého plynaře který ví kde je problém . na ventilu není žádná známka poškození a jak jsem už psal na začátku ---- když v bombě byl zbytek plynu tak jsem topení zapálit a plyn šel + hořák hořel .

Topení na plynovou bombu, nejde plyn z bomby #4
vach*
hodnocení

Supr, děkuji za konečně konkrétní a normální odpoveď kam a jak se podívat a problém řešit . dám věďět jak to dopadlo . Sintrový filter jsem našel (je i fyfocený) na fotkách ale nevím zda je OK.

vach*
07.12.22 18:45
hodnocení

Topení na plynovou bombu, nejde plyn z bomby #5

hodnocení

0x
Jak jsi plnil bombu plynem? Proč jsi ji nevyměnil?
vach*
hodnocení

ano bomba byla vyměněna normálně na benzínce za novou. je plná .

asd1

Ventil v bombě je moc hlubiko - tyčka nedosáhne na kuličku aby jí zatlačila a otevřela.

Provizorně se dá prodloužit trn, resp stačí vhodná podložka..

V normách jsou rozměry jak huboko má kulička být, změříš a víš jestli reklamovat bombu nebo je problém ve ventilu co se šroubuje na bombu, resp. v délce trnu.

vach*
hodnocení

bomba při namontování topidla zasičí + na bombě funguje vařič normálně.
asd1

= ucpáno, buď ventil nebo tryska...

vachpetr
hodnocení

Zdravím - vyřešeno byla to ucpaná Tryska 0,18 mm MEVA 4327. Vyčistil jsem trysku sintr typ 4335 a vše funguje jak má. Díky za reakce a rady.

hodnocení

0x

Je v té bombě vůbec plyn?

vach*
hodnocení

Ano plyn tam je bomba je plná.

V tom případě je to technická závada a jděte to reklamovat tam, kde jste to koupil. Měli by vám ji vyměnit.

vach*
hodnocení

OK díky za radu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]