Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zepta někoho kdo se vyzná v současné systému dotací. Chtěl bych namontovat tepelné čerpadlo do starého RD, které by se využívalo jak k vytápění tak ohřevu teplé užitkové vody. Dům je vytápěný v současné době pomocí plynového kotle Viadrus G32, tedy atmosférického zastaralého typu a TUV je ohřívána v bojleru 160 litrů. Investor by byla moje matka, důchodkyně 70 let, s přijmem do 150 000 Kč čistého /rok. Je nárok na nějakou dotaci v současné době? Prý se zatím dávají dotace jen na přechod TČ / kotel na tuhá paliva? Jak to je? díky za případnou reakci
Tak čerpat bys chtěl na matku, číst se ti nechce: novazelenausporam.cz/...
tak nejdříve ať matka zateplí, viz LIGHT ^^^ vpravo
to by tak hrálo, vyhodit peníze za TČ., a pak ještě plýtvat V nezateplený baráku? Tč máš zase vlevo Rodinne domy
Já se v tom teda nevyznám, dotace nevyužívám ani ne preferuju, ale určitě tam mají telefonní linku, kde ti to vysvětlí novazelenausporam.cz/...
Matka je majitelkou nemovitosti. Potřeboval bych zodpovědět moji otázku. Prosím jen osoby které mají zkusenosti s výše popsaným problémem.
Když se podíváte na stránku Nová zelená úsporám, je tam jasně napsáno, že dotaci lze získat na výměnu neekologických kotlů na pevná paliva nižší než 3. třídy a lokálních topidel využívaných jako hlavní zdroj tepla nebo elektrického vytápění za TČ.
Z toho je mi poměrně jasné, že na výměnu plynového kotle za TČ se dotace nevztahuje.
Pokud by šlo o Kotlíkové dotace, tam je rok 2022 skončen a sice by vaše paní matka spadala do nízkopříjmové skupiny, ale podmínky platili stejné jako u Nové zelené úsporám. Takže zase nic.
Další dotace mne nenapadá, jestli Vás ano, mohu si to opět (rád) přečíst.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.