Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zajímalo by mě, kolik by tak mohla být přibližně spotřeba elektřiny vánočního světelného řetězu (svítící "záclona") na jednom klasickém okně. Pokud by např. svítila přes noc.
Děkuji.
Zadání je přesně pro křišťálovou kouli.
Ale když si to srovnám s LED páskem, tak ten má výkon kolem 10W na jeden metr délky a LED-diod tam může být podobný počet jako na řetězu.
Takže 10W * 12hodin svícení = 120Wh = 0,12kWh * tvoje cena elektřiny = výsledná cena (velice hrubá)
Prakticky tam bude ještě nějaký napájecí zdroj a spotřeba bude asi o něco větší.
tojo, ale tahat kabel z okna nebo garáže až ke stromu nebo ho nechat viset jako prádelní šňůru mezi domem a stromem - to se mi vždycky otvírala kudla v kapse a bylo na
Já bych si dobíjecí AA neničil - stačí tam alkalické za cca. 8,-Kč a pak je vyhodil.
Tu krabičku s bateriemi dávám do několika sáčků a "schovám" ve větvích - můžete zabalit i do nějaké plastové krabičky jako "dárek" ... Aby se zamezilo nežádoucí vlhkosti a teoreticky se i zaizoluje pro případ větších mrazíků.
Dobíjecí mám třeba do foťáku- blesku nebo zařízení, která jsou ve stálé teplotě. Také pořizovací cena těch dobrých dobíjecích je kolem 100,-Kč a víc za kus. Kolísání teplot a hlavně mínusové teploty můžou snížit životnost o 20 a více procent.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.