Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Topení topí ikdyž je hlavice na 2, na 1 zase přestane

Od: hanakaa odpovědí: 4 změna:

Ahoj asi hloupý dotaz. Na radiátorech mám klasické termostatické hlavice, takové ty základní za 400 asi. Mám elektrický kotel. Letos jsem první zimu zkusila v některých místnostech topení stáhnout, ale ať je tam 5 nebo 3 stupeň, topení sálá maximálně. U 2 mi přijde, že spodní polovina je chladnější, a kolem 1 přestává topit. Dělají to v podstatě všechny radiátory.. Tak mevím, jestli je to normální, a proč to tak je? Čekala jsem, jako j starých litioných s kohoutem, že 3 bude těleso hřát jen trochu?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dělají to, co mají. termostatická hlavice má udržovat teplotu. Číslice neznamená výkon, ale teplotu v místnosti (většinou 1 znamená 18°C, 5 asi 23°C).

Ovšem trochu problém může být v tom, jak se to domluví s kotlem.

hanakaa
hodnocení

A to dělají i tyhle základní za pár korun?

Ano. Proto se nazývají termostatické. Jsou to takové termostaty na radiátor.

hanakaa
04.12.22 19:40
hodnocení

Děkuji!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]