Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím zaizolovat trubky od rekuperace?

Od: frantakohak odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

v létě mi udělali rekuperaci - větčina trubek je vedena na nezateplené půdě. Měl jsem v plánu zateplit střechu, ale nestihnu to dřív jak v lednu - únoru.

Nyní bych potřeboval zateplit alespoň ty ocelové trubky - průměr mají 150 až 200mm.

Je něco co čím to půjde jednoduše a pokud možno i levně?

Děkuji za každou radu

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na průměr 150 jsem použil originál izolaci z polystyrenu, která je podélně dělená, takže jde nasunout i na hotové trubky. Jmenovalo se to "Izolace pro kruhové potrubí 150/1m", ale nyní to v žádném eshopu nedokážu najít. Asi polystyrenová krize. Ypsilony a pár prkotin jsem obalil jen zateplovací vatou. Kolena a rovné části jsou udělané tím polystyrenem...

Pokud budete zateplovat strechu vatou, tak bych tu rozmotanou vatu na ty trubky alespoň dal.

Čím zaizolovat trubky od rekuperace?

hodnocení

0x

Izolace Tubex.

hodnocení

0x

Pokiaľ mali trubky viesť v izolácii strechy, tak ju kúpte a nahádžte aspoň na ne. Následne to postupne upracete a zaizolujete plošne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]