Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava bitumenové střešní krytiny

Od: juelen odpovědí: 14 změna:
Zdravím, čím by bylo nejvhodnější zamaznout malou ďubku od kladívka kterou jsem tam udělal nechtěně když jsem zatloukal bitumenove střešní desky na latě na dřevníku není to žádná velká díra asi dírka jako kulička hrášku nějakým černým silikonem, černým mamutem? Neco co je pružné má to UV a je to nárazuvzdorné a nestojí balení kvůli pidi dubce zbytečně moc ..a preplatovavat to dalsinovou deskou to se mi fakt nechce. Diky za rady ohledně černého tmelu. Je to jen na dřevník viz foto.
Oprava bitumenové střešní krytiny

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

bitumenový střešní tmel

juelen
hodnocení

Děkuji asi do něj půjdu díky moc

hodnocení

2x
A nezbyl vám nějaký kus ořezu na překrytí? Bych to překryl.
juelen
hodnocení

Bohužel ani kousíček

asd1
hodnocení

0x

Silikon, větší díru přeplátovat třeba plechovou záplatou přilepenou silikonem. Shora to neuvidíš.. Ale pokud si chceš hrát na fajnovku a mít to dokonalý tak novou desku.

Mmch. tyhle bitumeny moc nevydrží, rozmlátí je i střední kroupy, levný to je jen na první pohled, za pár let budeš kupovat novou krytinu ;)

Pravda. Na jižní straně po 5 letech je s nimi amen. Zdegradovaly a rozpadají se.

paveldvorak
hodnocení

0x

nejlevněji mi vychází kempířský tmel z Hornbachu, mají dva druhy jeden levný druhý dražší, jsou všelijaké opravné pásky na lepenku okapy atd ale cenově je to někde jinde

Klempířský a karo/...

Toto znie ako medvedie h*vno. Na živice asi nie úplne najvhodnejšie.

kenav

Bitumen tmel radši ne ,medved.h drží na pásech lépe vyzkoušeno osobně

hodnocení

0x

Bituménový tmel a prípadne dierku preplátujte kusom krytiny. Alebo tam nalepte / opatrne natavte kúsok asfaltového pásu.
PS: Drevník parádny; krytina, ehm, ako by som to len...

juelen
hodnocení

Asi se rozhodnu mezi bitumenovým tmelem nebo medvědím hovnem tedy .. děkuji, bohužel dřevník je z kvh hranolu vše jsem si delal komplet sam a vyšlo to na příšerných komplet padesát tisic dřevník 8x2 x150 šílený...tak jsem na té krytině trosku ušetřil dopředu ještě přijde oplechování a dozadu žlab. Tak snad alespon pět let vydrží a pak dám třeba plech je to gutta tak snad to alespoň 7 let dá

hodnocení

0x

Já bych jen doplnila, že tuhle krytinu jsme měli na dvoře a za 10 let bylo po ní. Jestli s tím počítáte.

juelen
hodnocení

Když dá alespon 7 let budu spokojenej dřevník stal v materialu moc peněz pak koupím nějaký plech nebo neco lepšího ted uz na to nezbylo

Pokud vám vydržela bez údržby 10 let, tak to je přece skvělé. Existují ochranné a obnovující nátěry na bitumenové krytiny, takže životnost může být prodlužována.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]