Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rosení WC

Od: tomqo odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, koupili jsme si nové WC (Jika Olymp Kombi), starý WC jsme včera vyměnili za tento nový a večer tentýž den jsme zjistili že se nádržka rosí a pod nádržkou je kaluž vody. Víte někdo jak si s tím poradit? Nechtěli bychom kupovat jiné WC. Děkuji předem za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kytka*
hodnocení

0x

Prosím dejte si k lupičce hledat WC se rosí a přečtete si rady

papene*

kytko to asi ještě nezná archiv poradte.cz.*nevi*

*cteni* #wc+se+rosi

standam*
hodnocení

0x

tvuj klozet nema izolacni vlozku a JIKA pro tvuj typ nedela. Mas moc studenou vodu. Reseni je ohrat vodu:) coz je nerealne atd.

Vymen to za klozet, ktery ma izolacni vlozku, to vse maji znat prodejci.

hans*
hodnocení

0x

Jednoduché a vyzkoušené řešení: Vzal jsem silikon, co mi zbyl a izolační podkladní desku pod plovoučku (je to nějaký polyš asi 5 mm tlustý). Tužka, pravítko, nůž. Přeměřit, nařezat, přiříznout, vylepit nádržku. Spáry mezi deskami jsem zatáhl opět zbytkem silikonu, který by stejně jinak časem ztvrdl. Hotovo za cca 1/2 hodiny. Rosení absolutně žádný a to máme pro něho ideální podmínky (vyšší vlhkost i extrémně studenou vodu). Ještě upozorňuju, nezapomenout přelepit vespod šrouby, co je přišroubovaná nádržka k míse. nejlépe silnějším kouskem polystyrénu.

2. řešení: nadávat na dementního a ignorantského výrobce Jiku, který vesele prodává výrobky s výraznou funkční vadou a nijak to neřeší.

tomqo
hodnocení

Děkuji moc, vyzkouším ;)

jabraka*
hodnocení

0x

Zkus ještě přiškrtit přívod do nádržky.Tím se zpomalí plnění a voda v přívodní rouře se stačí trochu ohřát.My máme dlouho kombíka starého typu a nikdy se nám nádržka nerosila a izolace tam není.

JABRAKA

tomqo
hodnocení

Také moc děkuji za odpověd :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]