Nejste přihlášen/a.
Mám řadovou garáž a zatéká mi tam , klempíř to poopravil lepenkovýmy pásy a stejně tam teče dál . prý tam někdo lepil tmel a ten nelze odstranit nebo přetěsnit , případně přetřít nějakou speciální barvou.
Poraďte mi prosím , děkuji
To je rada nad zlato. To vím taky, že je nejlepší výměna střechy . Ale já chtěl poradit jak to opravit svépomoci , je to družstevní patrová garáž a já jsem zrovna nahoře. Jsem člen družstva , garáž není v mém vlastnictví na opravu mi přispějí 50% na opravu , ne na výměnu. A taky jsem důchodce a 60 000 volných nemám.
při vší úctě...za 60tis máte skoro půlku nové garáže, takže tolik ta oprava určitě stát nebude...a nevím přesně jako je to definováno v družstevním vlastnictví, ale pokud se jedná o střechu, tak tam to podle mě musí fungovat podobně jako u osobního, kdy náklady na opravu se rozpočítávají podle nějakého klíče mezi všechny majitelé/podílníky. Neznamená to, že když vy máte problém se střechou, že to je jen váš problém, takhle to nefunguje...a když už jsme u toho...pokud je to teda družsteví...ať se stará a zajímá družstvo...od toho tam jsou
Děkuji už se stalo , ale řemeslníka jsem si musel najít sám a ten už za opravu nechce nést opovědnost, kolik by to stálo nevím , ale rozebrat střechu dát nová prkna a potom plech , nebo jiný povrch by bylo za 50 a já bych dostal 25, teď jsem zaplatil 9500, to mi vyrovna l vzpěrama střechu a poopravil ty sspoje.
tak pak už můžu jen pomoct číslama...vycházím z předpokladu standardní velikosti garáže cca 16m2
TR plech střešní cca 250,-/m2, montáž plechu 100-150,-/m2
demontáž původní krytiny jsou řádově jednotky korun cca 50,-/m2
varianta v lepence... asfaltový pás cca 150-200,-/m2 a natavení je cca 60-90,-/m2, penetrace cca 50,-/m2
kdyby se náhodou i znovu bednilo třeba OSB deskou 22mm...tak 310,-/m2
ceny jsou bez DPH takže + 21%, takže najít někoho kdo neplatí daně nebo to uhrát na "dům" kde je 15%
omlouvám se jestli se Vás to nějak dotklo , ano dal jsem to tam dvakrát , ne úmyslně abych porušil pravidla , nebyl jsem si jistý , jestli jsem neudělal chybu při zadávání dotazu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.