Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příspěvek na bydlení

Od: rekrne odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, rád bych se zeptal, jestli existuje nějaký nárok na příspěvek na bydlení, pokud bydlí 2 studenti do 26 let spolu v nájemním bytě, příjmy nemají žadné (maximálně pár tisíc korun po brigádách měsíčně) a jinak finance na živobytí mají od rodičů. Ptám se pro kamarády, kteří by kvůli zvýšením cenám za energie by nějakou tu korunu navíc ocenili. Díky za odpověď.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

4x
Vy máte NÁROK na to, aby vás živily rodiče a to včetně bydlení. Rodiče na vás uplatňuji slevu na dani atd. Že bydlíte v pronajatém bytě je vaše volba.
rekrne
hodnocení

Ale na tohle přece zdaleka nebylo předmětem otázky, ptám se na existenci nároku nikoliv na vaše emoce. Vaše odpověd stejně nejde za mnou.

aj

Tak ať se přijdou zeptat vaši kamarádi jo!?

id

Tak vám můj příspěvek přeložím do češtiny. Požádat si o sociání dávky mohou vaši rodiče neboť vy jste při studiu veden jako dítě, pokud ovšem rodiče mají velmi nízký příjem. Chápete? Vy můžete získat prospěchové stipendium atd.., ale NÁROK NEMÁTE NA NIC.

re4zon
id - proc radite zamerne spatne? Aha, opet oblast socialni podpory a tim vznika moznost ventilovat svoje svetonazory a mindraky.
Pokud vim, tak o prispevku na bydleni rozhoduje vyse nakladu na nej a prijmu, jedinou podminkou je plnoletost. Takze NAROK ma stejne jako KDOKOLIV jiny, kdo ma pomer prijmu a nakladu na bydleni v urcitem pomeru a vysi. Ci je dite a kdo ho zivi, do toho Vam neni vubec nic. A fandim tazateli, at si o prispevek pozada a dostane ho.
aj

Zajimavy takze vite ze tazatel je LHAR a presto mu fandite at si pozada? :)

rekrne
hodnocení

Ach jo, uz jsem zde rikal, ze prispevek se netyka me a nevim z ceho vyvozujete, ze jsem lhar. Clovek se slusne a s pokorou zepta, jestli existuje nejaky narok a dostane odpoveď, že je lhar. To je super. Jak psal nekdo vyse tak a asi ano, je tu plno zamindrakovanych retardů, kteri maji potrebu sirit svoje emoce, ze to ani neni mozne. Ale odpoved jsem stejne nasel a vyvozuju z toho, ze lhar jste vy… Narok existuje.
otazky.info/...
aj

Kdyz ti on napsal ze ti drzi palec v zadosti, tak to vyhodnotil ze to chces pro sebe, tedy prosta dedukce... vim ze on vi ze...

A nechapu co to uz od mala dnes mate s "naroky", to brzo zacinate... A hlavne, at si to resi ten kdo ma narok a ne ty... Tyhle "ptam se pro znameho" intriky... :)

Za sebe nevim, zda maji narok, jak budou prokazovat prijmy od rodicu co? At si zajdou na socko urad prace do fronty a uvidi. Zda maj narok ti tady nikdo nerekne! Nevime zda jsou homosexualni par nebo co spolu maji!

Pokud jsou to cizi lidi tak za me narok NEMAJI. Teda aspoň doufám, protože společně posuzované osoby jsou podle mě osoby, které vedou společnou domácnost. A to cizí studenti asi těžko budou. No ale třeba se úplně pletu.

re4zon
Protoze kdyz spolu bydli dva kamaradi, tak to spolecna domacnost neni. To je az tehdy, kdy spolu zacnou spat. Aha. Doporucuju nic nepsat, kdyz neznam ani zakladni souvislosti. "Podle me" je v pravnich otazkach dost k nicemu.

id
hodnocení

3x
Ale kuš. Od kdy stát na jednoho studenta přispívá 2 x? Jednou rodičům s úlevou na daních, možná rodinnými přídavky a příspěvkem nebo doplatkem na bydlení a podruhé studentovi?

hodnocení

0x

Pokud mají nájemní smlouvu, tak ano.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]