Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zavařování červené řepy

Od: honza1 odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
máme zavařenou červenou řepu, je nakrájená na kostičky. Bohužel je tvrdší. Při vaření řepy, šla špejle zapíchnout cca 1 cm.
Dá se s tím teď dodatečně ještě něco udělat?
Ještě dodám, že je řepa zavařená, už dva měsíce, tak nějak jsem doufal, že trochu uležením změkne.
Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Prostě jste to nevychytali. Za mě je to jedno - aspoň bude al dente - na zkus. Jinak ji můžete uvařit dodatečně - jako někdo vaří jablka na kompot a po vychladnutí použít jako přílohu např. místo okurků. Záleží na tom, co má kdo rád.

hodnocení

0x

A já bych to zkusila. Mám ráda nastrouhanou, nedávám silný nálev, jelikož dochutím při konzumaci. Než bych ji jedla trvdší, tak bych ji dala ještě jednou zavařit. Však je to jen řepa, na tom se nedá nic pokazit ;)

honza1
hodnocení

Takže myslíte všechny sklenice otevřít, znova víčko a zavařit, jo? Tak jestli by to změklo, tak bych to zkusit mohl. Díky

Víčka nesundavejte. Já jsem kdysi před mnoha lety tak zavařovala houby, bylo v receptu 2x zavařit. Jestli máte láhve už studené, normálně je dejte znovu zavařit na delší dobu a určitě řepa změkne.

kenav

Pokud byla řepa větší než 5cm tak nezmékne nikdy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]