Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s agresivní sousedkou

Od: el odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,
Řeším problematické soužití se sousedkou (85 let),která bydlí v bytě pode mnou. Už přes rok od ní slyším nadávky
a bouchání,když se např. pohybuji po bytě, sprchuji v koupelně,nebo když mi něco spadne. Často mívá tyto stavy, i když nic nedělám,začne z ničeho nic křičet,že jsem kráva, a že jí otravuju život. Toto se děje i když někdo z domu brzy ráno odjíždí do práce a zavře garážová vrata - nadávky směřuje na mě, bohužel to přes stupačky slyším. Zpočátku jsem se s ní snažila bavit slušně a zjistit,co jí vadí - řekla mi,že jsem moc hlučná a že doufala,že jí jako důchodkyni dopřejeme klid. Teď při posledním rozhovoru mi řekla,že jí "lezu do televize" a ruším jí signál. Vyhrožovala policií,psala dopisy se stížností mým rodičům, kteří mi byt pronajímají. Neplatí na ni důrazný, ani slušný přístup. Sousedi,kteří bydlí v bytě pod ní několik desítek let mají stejnou zkušenost, paní prý třeba v 10 večer začne z ničeho nic dupat a běhat po bytě (když ještě žil její manžel,sprostými nadávkami a boucháním prý také nešetřili,většinu času ale trávili mimo dům na chatě,takže se to asi dalo snést). Začínám z toho být po více než roce zdeptaná, občas špatně spím. S ostatními sousedy vycházíme,paní na patře se mě nedávno ptala,jestli tady ještě vůbec bydlím,že o mě neví.
Píši zde,protože mám pocit,že už jsem vyčerpala veškeré možnosti a nevím,jak tuto situaci řešit. Paní je zabarikádovaná celé dny v bytě, děti nemá, a sejde maximálně do schránky v přízemí. O přestěhování jako řešení jsem samozřejmě uvažovala,ale je mi líto opustit byt kvůli protivné sousedce.
Osvědčil se někomu,kdo řešil něco podobného,nějaký postup? Máte zkušenost s něčím,zafungovalo?
Předem děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode2
hodnocení

12x
Paní má typické příznaky stařecké demence. Tato choroba (poškození mozku) je samozřejmě prakticky neléčitelná. Bohužel to vypadá, že budete muset počkat až paní odejde do věčných lovišť, a nebo se opravdu odstěhovat. Jiné řešení těžko hledat.
juro

Typický problém panelákových bytu...

Pořídit si sluchátka neposlouchat její výlevy, a až mě osloví, tak ti poradím, ať jde občas a procházku do parku na čerstvý vzduch že to je zdravý

el
hodnocení

Dobrý večer,děkuji vám za reakce. Také se přikláním k názoru,že jde o stařeckou demenci a není asi moc moznosti,jak to pořešit - buď sluchátka a ignorovat,nebo zvolit jiné bydlení, protože s nemocným člověkem je domluva tezka. Pokud by toto trvalo ještě dlouhou dobu,asi se opravdu po jiném bydlení rozhlédnu.
Děkuji a přeji,ať máte pokud možno klidné sousedské vztahy.
E.

ben®
hodnocení

5x

Dobrý den, sousedka je asi dement (jak je zde již uvedeno). Můžete zkusit oplácet "stejnou mincí" - až ji potkáte nebo si bude zase stěžovat, tak ji vpalte, že u ní neustále hlučí TV, že v kuchyni bouchá nádobím, že u ní v noci běží pračka, že paní v noci strašně chrápe, že v noci splachuje WC - a že Vás to ruší (např. protože doma pracujete tvůrčím způsobem na díle velkého rozsahu a hodnoty pro lidstvo). Zkrátka, musíte ji rozhodit její sebestřednost a nadřazenost (udělat ji v hlavě zmatek a sama být v klidu). Ano, budete lhát, ale ono to nějaký výsledek přinese. Zdravím!

Bába je gogo. Na ni už nic mimo zubaté platit nebude.
ben®
libor007 - ano, zřejmě tazatelka (kromě dotazu zde) vlastně nic konfliktniho a mantinely vymezujiciho udělat nechce.

hiks
hodnocení

4x
Nijak s ní nehnete. Nikdo si na ní nic nevezme. Chování jí nezměníte. V 85 už nemá co ztratit. Žádný přístup (po dobrém ani po zlém) k ní již nebude mít efekt. Stížnosti nemají význam, když někdo uvidí bláznivou paní s 8,5 křížky na krku, nikdo to nebude chtít řešit. Jakýkoliv racionální přístup s někým, kdo nemá všech pět pohromadě, myslí, že jí někdo leze do televize apod. prostě neexistuje. Nezbývá než obrnit se trpělivostí a doufat, že vás příroda nebude přes tuto paní deptat nepřiměřeně dlouho.

dylin
hodnocení

2x
Kdybyste byla 33 let v důchodu a zavřená v paneláku, tak vám taky hrábne...

hodnocení

2x
Neriesitelne, musite pockat, kym zomrie. Ona za to nemoze, je chora.

roman*
27.11.22 19:10
hodnocení

0x
Teleskop

panzvedavy
hodnocení

0x

Myslím že záleží na tom jestli se jedná o panelový nebo cihlový dům. Připadá mi, že v cihlovém je vše více slyšet. Pokud bydlíte v panelovým, pochybuji, že by křik mohl být slyšet. Dupání ano, ale to by museli sousedi, kteří bydlí pod ní zažívat pravé peklo. Taky záleží jestli má koberce nebo plovoucí podlahu. Na plovoucí podlaze to dupání nebude tlumené a o to horší. Vzhledem k tomu, že bydlíte nad ní a ne pod ní, můžete být klidná, protože jste v obrovské výhodě jak vůči sousedovi tak vůči sousedce. Jinak nevím co poradit. Snad pokud nemáte koberce, pořídit koberce. S koupelnou nevím (u nás v paneláku není nic slyšet). To musí být zvláštní barák, že je to tak moc slyšet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]