Nejste přihlášen/a.
Během let jsem vyzkoušel při nátěru plechové střechy na horách mnoho barev.
Od minia po Antirezin.Postupně se odloupaly.Čekal jsem,že Antirezin bude pružný
více let.Sousedé zkoušeli syntetiku i nitrocelulózové barvy.Se stejným výsledkem.
Chtěl bych nyní použít barevný gumoasfalt SA 23.Snad by byl pružný i po delší době
a nový nátěr stejným materiálem by se navázal? Problém je ve větší roztažnosti
plechu v létě a pokud je barva pružná, nepraskne a neodloupne se.Poraďte?
osobne eternal na sterchy hoodne lidi si ji chvali a ja jinak natiral eternalem vrata a drzi nejvic
doplněno 20.04.10 19:16:Máme na střeše také Eternal, je vodou ředitelný, dobře drží, a jsou i pěkné barvy. Můžu doporučit. PT /stařenka/
Pokud nezkusíte eternal, neuvěříte. Pokud jste z okolí Pardubic, ukážu střechu natřenou brigádníky po 5 letech.
Nebudete věřit. Drží!
Z jakého plechu máte střechu?
Mám střechu z ocelových pozinkovaných panelů, které jsem dříve natíral syntetickou barvou. Ta však popraskala a loupala se. Tak jsme ji omyli tlakovou myčkou, která všechny slupky odstranila a natřeli ETERNALEM. To bylo vloni v létě a po zimě se neobjevilo žádné narušení nátěru!
Milane loni jsem taky natíral plech. střechu (jak jinak Eternalem od šváry) tak jsme se dohadovali jestli to bude držet na starém etrnitu. Švára tvrdil že to nejspíš místama sjede,ale že to zkusíme. Vytáhl jsem vapku na barák a rotační triskou opral a zatím to v pohodě drží i na starém eternitu z roku 1932
No uvidíš ,ale já myslím ,že to držet bude. Ještě jsem se švagrem mluvil tel. a říkal ,že není taky špatný Eterfix-Bi je prý na podobné urovni jako Etrnal.
Ono těch druhů eternalu je víc. Opravdu doporučujete na PLECHOVOU střechu Eternal NA STŘECHY? Ten je totiž dle výrobce určen pro jiný materiál než je plech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.