Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

El. boiler - závada

Od: tomaszach odpovědí: 7 změna:

U el. boileru Dražice OKCE 125 l, který používám 12 let, jsem zpozoroval, že mi po jeho plášti stéká nepatrně po kapkách voda z místa nahoře, kde je ukazatel teploty (plastová obdélníková krabička). Teď několik dní pozoruji, že kapky se netvoří a voda nestéká. Je boiler opravitelný, nebo budu muset pořídit nový? Děkuji předem za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

2x

Nahoře na dražickém boileru býval šroub, nevím jestli ho tam ještě dávají, ale před několika roky mi na boileru prokapával-stékalo to po stěnách dolů. Boiler se tenkrát měnil a zbytečně. Stačilo trochu úplně nahoře "rozkuchat" vrchní krycí plech a ten šroub dotáhnout klíčem 27 mm. Přidám foto. Koukám na ten tvůj typ boileru a je tam asi plastový dekl, tak ho zkus "odloupnout" aby si se dostal k vršku nádoby..

El. boiler - závada
El. boiler - závada #2

Já am na velikosti 160 mám šroub pro obětovanou elektrodu. Ale ta je min 1" ...spíše 5/4"

hodnocení

1x

Proč stahovat kalhoty když je Brod daleko nemenim věcí které ještě třeba pár let budou fungovat roztect se to může úplně třeba za pár let já mám stejný a jede 16 let

hodnocení

0x
Když bojler začne téci v místě nějakého sváru, je to na výměnu.

hodnocení

0x

Zdravím,

jestli teče tím místem, jak je ukazatel teploty, tak je to zcela jistě na výměnu, tam není co řešit. Voda teče nejnižším místě ze shora v izolaci, což je právě to místo, kde je teploměr. Zřejmě bude porušen svar v horní části bojleru, kde je obvykle nejvyšší teplota teplé vody, tak to tam snadno prorezne. Kdyby byl špatný ten šroub úplně nahoře, tak by to asi teklo tím horním plastovým víkem dolů, nikoli z ukazatele teploty. Vzhledem k tomu, že ten ukazatel je jen příložný a není tam jímka, tak to nejde opravit. Jestli to pár dní nekapalo, je asi o štěstí. Bojler je tlaková nádoba a klidně pak může prasknout celý znenadání v noci. Takže za mě určitě vyměnit, bude prorezlý, a to ideálně co nejdřív. Jakmile se rosí ukazatel teploty, tak je to na výměnu opravdu prakticky vždy.

tomaszach
hodnocení

Zdravím, a děkuji za Vaši odpověď. Jsem srozuměn a smířen se skutečnosti, že výměna boileru je nevyhnutelná, i když už 4. den nic nestéká po kapkách do nádoby, kterou mám na desce automatické pračky pod boilerem.

hodnocení

0x

Nejdříve se musí na 100% určit, kudy voda teče. Já řešil několik boiléru tím, že vyvrtat díru, udělat zívit a dát napakovaný šroub s matkou a podložkou, M10 a podobně.

U jednoho boileru jsem musel dělat větší díru až na 1/2", ještě že byl takový závitník.

Ale oprava není na dlouho...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]