Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde uskladnit dřevo

Od: minda® odpovědí: 7 změna:

Pěkný den všem. Dnes mi přivezou nařezané dřevo a přemýšlím, kam s ním - 3 kubíky by se mi mohly vejít naskládat do garáže podél stěny, tam budou v suchu, nebo jimi obložím zeď domu, mohlo by pomoct tepelně izolovat, ale střecha nemá velký přesah, tak bude vlhké. Co byste mi poradili? Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Staci rozrezat starou paletu na pul, na to vyskladat drevo a necim zakryt proti desti, napr. starym pvc.

runner2
hodnocení

3x

Dřevník nemám, proto mám 10m3 štípaného dřeva vyrovnaného na paletách a zvrchu je přikryto plachtou. Ze stran může proudit vzduch.

hodnocení

3x

Včera po tom běhaly veverky? Do garáže bych to nedával, těsně ke zdi také ne. Zespoda palety, zeshora zakrýt, z boků ať na to fouká...

vernon
hodnocení

2x
Musí luftovat. Takže do větraného dřevníku, nebo ven. Zeshora přikrýt.

hodnocení

Dobrá, děkuji za rady, dám na vás - na palety, shora přikrýt, sboku nechat větrat. Díky a hezký den! :)

Dobrý den!

Ano, správný postup. U sušení dříví v hráních je důležité, aby na spodu hráně mohl z hráně volně unikat vlhký vzduch. Panuje všeobecný omyl, že hráň dříví vysychá prouděním vzduchu zdola nahoru, opak je pravdou. To, že hráň dřeva občas z boku namokne nevadí, spíše naopak. Navlhnutí po dešti rychle vyschne, voda předtím rozpustí mízu a třísloviny a schnutí urychlí. Dřevo po navlhnutí a opětném vyschnutí poněkud popraská, tím se urychlí následné vyschnutí přirozené vlhkosti dřeva.

hodnocení

0x

Do garáže to dát můžete, pokud však dřevo není zcela suché, bude potřeba garáž větrat (postačí párkrát za den udělat průvan).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]