Nejste přihlášen/a.
Pěkný den všem. Dnes mi přivezou nařezané dřevo a přemýšlím, kam s ním - 3 kubíky by se mi mohly vejít naskládat do garáže podél stěny, tam budou v suchu, nebo jimi obložím zeď domu, mohlo by pomoct tepelně izolovat, ale střecha nemá velký přesah, tak bude vlhké. Co byste mi poradili? Děkuji.
Dobrá, děkuji za rady, dám na vás - na palety, shora přikrýt, sboku nechat větrat. Díky a hezký den!
Dobrý den!
Ano, správný postup. U sušení dříví v hráních je důležité, aby na spodu hráně mohl z hráně volně unikat vlhký vzduch. Panuje všeobecný omyl, že hráň dříví vysychá prouděním vzduchu zdola nahoru, opak je pravdou. To, že hráň dřeva občas z boku namokne nevadí, spíše naopak. Navlhnutí po dešti rychle vyschne, voda předtím rozpustí mízu a třísloviny a schnutí urychlí. Dřevo po navlhnutí a opětném vyschnutí poněkud popraská, tím se urychlí následné vyschnutí přirozené vlhkosti dřeva.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.