Nejste přihlášen/a.
zdarec mám kotel viadrus u22 economy a chtěl bych se zeptat na zkušnosti když se topí s černým uhlím mám problem že mi to tam pohasiná že po čase mi to tam jen tka tlí :D zkoušel jsem pridávat vzduch i to tam ruzně prohrabovat a nic tak se ptám jestli nemá někdo know how jak v tomhle kotli topit uhlim :D
prave sem myslel kdyz z toho kotle udelal viadrus i kotel na uhli bude fungovat i na uhli samostane ale bez dreva asi ne kdyz je to primarne zplynovaci kotel no
To je mi jasny ze bez dreva mi uhli nezačne hořet zhavou vrstu udelam ale jakmile zacne dochazet drevo tak uhli začina skomirat nehlede na to že jeste neni prohořene
Zatápím kalsicky - papír,dřevo, pak uhlí.Problém je pokud je rozžhavená vrstva uhlí (nebo dřeva) slabá - pak se uhlím klidně může i uhasit, proto v tomhle případě dávám " separační" vrstvu dřeva a pak až uhlí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.