Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Viadrus u22 economy

Od: kuba89 odpovědí: 10 změna:

zdarec mám kotel viadrus u22 economy a chtěl bych se zeptat na zkušnosti když se topí s černým uhlím mám problem že mi to tam pohasiná že po čase mi to tam jen tka tlí :D zkoušel jsem pridávat vzduch i to tam ruzně prohrabovat a nic tak se ptám jestli nemá někdo know how jak v tomhle kotli topit uhlim :D

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zápal to zhora a zkoušek jestli to nebude lepší

hodnocení

0x
Pouzivame horní odhořívání... energoportal.cz/...
kuba89
hodnocení

tak jsem kdysi topil jen jsem myslel ze to pujde i bez dreva :(

Jedině, že byste použil uhlí...ale dřevěné...zase je tam dřevo...tak asi bez trochy dřeva to schůdné není
kuba89
hodnocení

prave sem myslel kdyz z toho kotle udelal viadrus i kotel na uhli bude fungovat i na uhli samostane ale bez dreva asi ne kdyz je to primarne zplynovaci kotel no

Tam jde o to vytvorit zhavou vrstvu. To asi tezko bez dreva udelate. Uhli, pokud se nerozzhavi tak horet nebude a samo o sobe se nerozhori.
kuba89
hodnocení

To je mi jasny ze bez dreva mi uhli nezačne hořet zhavou vrstu udelam ale jakmile zacne dochazet drevo tak uhli začina skomirat nehlede na to že jeste neni prohořene :)

Zatápím kalsicky - papír,dřevo, pak uhlí.Problém je pokud je rozžhavená vrstva uhlí (nebo dřeva) slabá - pak se uhlím klidně může i uhasit, proto v tomhle případě dávám " separační" vrstvu dřeva a pak až uhlí

kuba89
hodnocení

tak dneska jsem to zkusil s dčevem občas prilozimdva kloptě dřeva a uhli prohoříva jak má docela měn to zklamalo :)

kuba89
hodnocení

0x
Jen ze zvědavosti co by se stalo kdybych vytáhl ten šamot s tryskou z kotle asi by to moc velkej tah nemělo že?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]