Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze takto navyšovat ceny?

Od: m123® odpovědí: 14 změna:

Prosím o radu. Dnes mi přistál ve schránce nový evidenční list a koukala jsem na něj až nevěřícně. Majitel domu / obec / nám brutálně navýšil ceny za některé služby. Konkrétně za úklidové služby a výtah o 500% a za STA o 400%. Teplo, vodu apod. chápu, ale tam je to "jen" o 100%, ale z toho ostatního jsem v šoku. Samozřejmě hned v pondělí zajdu na bytovou správu, ale zajímalo by mne zda lze takto bez předchozího upozornění takto ceny navýšit? V dodatku bylo uvedeno, že je to kvůli cenám energií přitom např. za společnou elektřinu cenu nezvýšili. Nějak to nechápu. Děkuji za odpovědi.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Je to smutné a neřešitelné. Fakt je! Ale otázka, vlastně přání o upozornění předem, stejně nic nezměnía ani ničemu nepomůže. *mala*

hodnocení

Vždy nám vše / jakékoliv navýšení /, a to tu v domě bydlím přes 20 let, dávali vědět dlouho dopředu. Proto jsem byla v takovým šoku. Vím, že nic nenadělám. Bohužel.

hodnocení

2x

Hra s čísly je krásná...

Nějak to nechápu***rádi Vám to vysvětlí "na bytovou správu, kam jdete "

zda lze takto bez předchozího upozornění takto ceny navýšit***ano, lze to, nebo si myslíte, že by se měli ptát? nebo dát měsíc dopředu info, že za měsíc přijde evidenční list s navýšením? Celý národ ví, že se musí zvyšovat ceny, i uklizečce.
Děkuji za odpovědi.***není zač, spousta tazatelů nepoděkuje a ještě nadává poradcům.

Přeji jen krásné dny.

hodnocení

Vždy nám jakékoliv navýšení dávali vědět dlouho dopředu. Proto jsem vznesla dotaz zda lze ceny takto rapidné navýšit a předem neupozornit.

A asi se taky kouknu po nějakým úklidu. Mít 2500,- za hodinu práce je super.

hodnocení

2x

No...tak třeba zrovna uklízet si mohou majitelé bytů sami, což? A ušetříte majlant.

Pane Martine, ale občas je to neřešitelné, páč se nájemnící nedomluví. Nikoliv kdy a kdo uklidí, ale zdali uklízeli. Každý uklízel, ale jen on, nikdo jiný. Tak to tvrdilo 6 nájemníků.

V několika domech mi to fungovalo, že si uklízeli sami, ale do některých domů jsem musel poslat uklizečky. Tento rok se mi podařilo přemluvit jednu nájemnici, kterou platím a ta srovná všechny nájemníky do latě. Tam je pohoda...

Milane chápu...dělat s lidmi je nejhorší práce.

Ale když tazatel říká, jak je to drahé, může to vzít sám...za polovic.

Pane Martine, svatá pravda.

hodnocení

Pánové, to už jsem chtěla před hromadou let a to tenkrát nebyla taková pálka jako teď, ale tato místa jsou obsazena asi jen známými a kamarády.

hodnocení

0x

Záleží, kloik to zvýšení o 500-400% dělá v Kč...když třeba za STA to bylo doposud 12,-Kč...

hodnocení

Zrovna ta STA mi žíly netrhá, protože se počítá na byt a jde o desítky korun, ale třeba ten úklid mi přijde přehnanej. Počítá se na osobu. Uklízečka chodí 1x týdně na cca hodinu. Teď jak je venku hnusně, tak je v baráku věčně nepořádek. V neděli u nás mrzlo a před barákem neposypáno / okolní domy ano / . Pokud bych to spočítala, tak i ta přechozí platba se mi zdála dost. Teď to vychází, že by měla za jeden úklid cca 2500,- . Tolik platí má sestra uklízečce u nich v domě na měsíc a ta tam chodí častěji. Prostě mi to přijde přitažený za vlasy.

krtek6
hodnocení

0x

u nás v domě uklízí jedna důchodkyně a teď nevím kolik si za to bere..24 bytů/3 vchody...bratr panelák ...21 bytů/1vchod platí 135,- /byt/měsíc ...máti panelák taky tak nějak bytu... 135,-/byt/měsíc

paveldvorak
hodnocení

0x

Vše je řešitelné, stačí, když si v ČR konečně začneme normálně vládnout...Pak půjdou ceny dolů

U nás v baráku si uklízíme sami, ale s tím, jak byty psotupně skupují podnikatelé jako investici k pronájmům se zvyšuje počet nepřizpůsobivých cizinců a nájemníků které úklid nezajímá

když si v ČR konečně začneme normálně vládnout
ale ve Vašem domě to nejde...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]