Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je mi 20 a bydlím u rodičů.
Můj plat je 24 000 čistého, nájemné je u nás okolo cca 8000 plus služby, je to malé město.
Další věc je že jsem si vzal půjčku na část ceny nového auta a splácím 5000 měsíčně a další výdaj jsou i phm.Dojíždím do práce. V létě většinou na kole...
Nějak nedokožu odhadnout kolik mě můžou stát třeba potraviny atd.
Dokázal bych v dnešní době alespoň trochu kvalitně fungovat?
Dobrý den, jestli nutně nemusíte, tak v této nejisté době zůstaňte u rodičů a podílejte se na nákladech na živobytí. Ono bude ještě hůř (myslím inflaci a s tím spojené zdražování všeho), tak u maminky bude nejlíp. Zdravím!
No já myslím že jistá je pouze smrt, takže spíše na stáří máš jistotu.
Ale pokud je někdo línej, neumí si vzít tužku a papír a sečíst pár čísel, no tak to je prostě zoufalost sama. On neví kolik stojí jídlo, On neví kolik stojí jídlo proboha, Dneska rodiče vozej haranty do školy, haranti jsou líný dojít do krámu.dneska rodiče vozej haranty do školy, haranti jsou líný dojít do krámu se podívat, kolik stojí jídlo )
Jídlo stojí něco mezi 1000 a 5000, podle toho co, kde a kolik toho kupuje. Třeba někde ve městě klidně stojí obyčejná flaška s vodou třeba dvacku, a vyper marketu stojí 6:50,Třeba někde ve městě klidně stojí obyčejná flaška s vodou třeba dvacku, a vyper marketu stojí 6,50 tedy 1/3
Vsak je to uplne jednoduche. Nevime jak prispivas doma (energie, voda, jidlo atd) takze to vynechame. Dokazes z vyplaty usetrit aspon 15tis (najem, poplatky, jidlo sluzby (telefon, internet atd)? Tak pak ano dokazes bydlet sam. Ale uz jenom to ze sis vzal pujcu na auto s velkou splatkou (coz je vzdy chyba) Tak o tom pochybuji. Udelal jsi nejzakladnejsi blbost co sla. Zadluzit se hned na zacatku zivota.
A jestli auto potrebuje tak ok, ale nema si brat pujcu a ma si vzdy koupit auto za 10-20tis na rok pripadne do dalsi stk a mezitim setrit na drazsi a novejsi.
Na rovinu? ano, nejspíš by jsi to zvládnul, avšak nedoporučuji to. Pokud doma nehoří, radši bych víc sledoval příjmy a výdaje. Ideálně přebytek peněz spořit /zainvestovat
Můj plat je o dost menší a bydlím ve velkém městě. Zvládám to v pohodě, ale nemám půjčku. Být vámi, tak nejprve půjčku splatím a pak si hledám bydlení. U rodičů určitě za bydlení platíte mnohem méně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.