Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Termoizolační folie na skla

Od: sisi® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, někde jsem slyšela, že si lidi nalepují na okenní skla tuto folii, že to výborně izoluje a méně se protopí. Máte s tím někdo zkušenosti? Děkuji za odpovědi.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zkušenosti s tím nemám ale něco jsem si o tom přečetl.S úsporou tepla se o tom nepíše.Je to úplně pro jiný účel.Pokud se chcete dozvědět k jakému,zadejte si do vyhledávače název folie a máte jasno,Je to blbost*smich*

ivka

Dobrý den,

můžete svou odpověď nějak vysvětlit? Právě že píšou o úspoře tepla nebo naopak zamezení prostupu tepla v letních měsících. Děkuji

O úspoře tepla v místnosti jsem se nikde nedočetl. A na dotaz, "někde jsem slyšela,že to někteří mají" tak to mě nemůže přesvědčit.A zaizolovat okna proti slunečním paprskům které mě naopak okno vyhřívají je podle mě nevhodné.Pokud si chcete zvíšit teplotu,dejte si za radiátor thermoizolaci.Jinak se chci zeptat,máte to tak udělané?:)

ivka

Máme okna na západní stranu, poslední patro, v létě neskutečné horko. Jednu místnost na východ, dvě venkovní strany, zatepleno - v zimě přesto strašně ochlazovaná místnost

Hakl, jako ta fólie za radiátorem má nějaký jiný účinky, nežli fólie na okně?
Jedna izoluje a druhá neizoluje?
Ať jakoukoliv fólii plácnu na sklo či zeď, účinky budou neměřitelné. Ale pravda, placebo efekt má velkou sílu.

hodnocení

1x

To bude tento článek, že? Hemží se to kouzelnými slůvky "mohou, až, profesionální montáž"Snaží se budit dojem, že pokud koupíte folii za pár stovek a plácnete ji na sklo, ušetříte třetinu nákladů za vytápění. Blbost. Něco to možná dělá, ale ne to, co naznačuje článek.

hodnocení

0x

Já bych řekl, že pro izolaci se používá polystyren nebo vata. A když si okno z vnější strany zakryješ polystyrenem, tak bych věřil, že zlepšíš izolaci a tedy méně protopíš.

Když porovnám plotnu polystyrenu s tloušťkou okenní fólie, tak mi vychází, že ta fólie by musela být minimálně bublinková, aby to mělo aspoň malý efekt.

Přímou zkušenost s fólií na skle nemám.

krtek6
hodnocení

0x

a jak si to predstavujete, vojin kefalin, že to funguje... protopí míň akorá ten, co má v baráku minimum tepelných ztrát...což je přeloženo do češtiny...míň děr a skulin kudma teplo může unikat...v kombinaci s tím, že má hromadu dalších věcí, které způsobují to, že se dům pomaleji ochlazuje...což...folie na okně nevyřeší

ivka
hodnocení

0x

Zkusila jsem instalovat venkovní žaluzie na okna, tak jsem zvědavá, jestli to bude mít i nějaký efekt v zimě. Zatím léto neodzkoušeno, pořídila jsem až v říjnu

dana*

Na našem rod. domku jsme si z důvodu bezpečnosti, nechali na okna nainstalovat bezpečnostní folie. Už první zimu jsme pocítili, že pokoj je teplejší, okna nebyla studená tak jako v ostatních místnostech,kde bezp.folie nebyly. Doporučuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]