Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektro kotel protherm ray 18 k

Od: antonin* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den , prosím o radu , na kotli mi nejde spustit ohřev vody , kotel ukazuje u nastavení stupňů vody NO. Topení normálně funguje . Děkuji za rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No, a fungovalo to někdy? Anebo ten kotel máte nově po jiném a nevíte, že tam není zabudovaný zásobník TUV? Pokud nemáte externí zásobník, je to blokované... Pokud máte, šel bych po NTC snímači.

doplněno 24.11.22 18:59:

Tak jsem si sedl ke kotli a pokusil se na něm vyloudit na display nápis NO. Bez šance. Jste si tím jistý, neháže to něco jiného, chybovou hlášku? Nejpodobnější jsem nasimuloval F00 a F10... Ta druhá by bez brejlí možná šla přečíst jako N0. U Vás bych čekal asi F13...

doplněno 24.11.22 19:08:

Aha, po doplnění, úplně nový - to chce servisáka. Když Vám napíši, že tomu kotli asi o zásobníku nikdo neřekl, takže ho nevidí, tak si s tím asi neporadíte. Ten NTC snímač se připojuje asi na svorku k8 a ještě třícestný servoventil na svorku k2 v kotli. Pokud si pamatuji, byla tam někde ještě nějaká klema, ale to už bych musel hledat... Kdo to uváděl do provozu, servisák anebo František z hospody? Volejte servisáka. Mimochodem, máte k tomu fahrplan? Možná do něj nahlédněte, nějakých padesát stran nudného čtení...:-D

antonin*
hodnocení

Kotel je úplně novy , příkladam foto zásobníku který k němu máme.
Elektro kotel protherm ray 18 k

antonin*
24.11.22 19:02
hodnocení

Elektro kotel protherm ray 18 k #2

hodnocení

0x

Zrada, po další fotce - to není RAY 18 k, to je jiný kotel a ten neznám! Tady může být vše jinak, není to RAY 18 KE?

antonin*
hodnocení

Ano , je to Protherm RAY 18 KE , omlouvám se teď jsem si všiml chyby v nadpisu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kotel protherm
Otázky na téma protherm

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]