Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mora 674, teplota čerpadla

Od: egon® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám starý kombinovaný plynový kotel Mora 674. Musel jsem měnit čerpadlo ( původní jsem sehnal "jako nové" - byla to "uloženka") . Zjistil jsem, že při ohřevu užitkové vody je čerpadlo poměrně dost teplé. Po cca 5 minutách na čerpadle neudržím ruku. Teplota se zvyšuje postupně od místa, kde je oběžné kolo až na celé čerpadlo. Takže si myslím, že teplota není chybou vinutí...Je to normální? Jaká je teoreticky možná teplota pro taková čerpadla?

Nerad bych čerpadlo "spálil"

Pozn.: U starého čerpadla jesm to nezkoušel, nenapadlo mě to zkoušet...Momentálně nemám po ruce patřičný teploměr.

Díky za reakce

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Čerpadlo má +- teplotu vody...a může dosáhnout až 110 st.
Popis
WILO Oběhové čerpadlo Star-Z 25/2 DM PN10
4037124 Provozní teplota (max. ) : 110 °C
u užitkové vody (max. ) : +65 °C až 18 °dH
u otopné vody : -10 °C až +110 °C
Provozní/jmenovitý tlak : /10 bar
Druh napájení : 3~400V/50Hz
Příkon P1 (max. ) : 0,055.
doplněno 23.11.22 18:17: Další podobné...taky 110
bkt.cz/...

hodnocení

Dobrý den. Děkuji za informaci, asi je to tedy v pořádku, uklidnil jste mě . Jen pro úplnost jená se o čerpado : Sigma:

20-NTR-73-3-LM-80 F

Takže řada NTR...teplota vody max.120 st... google.com/...
hodnocení

Mockrát díky oběma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]