Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení plynoměru po odpojení

Od: vlkhani® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,maminka se odstěhovala z bytu,který má majitele(fyzická osoba). Zrušila jsem plyn, el., TV, atd.

Plynoměr přišla plynárna odpojit a udělala vyúčtování. Majitel teď chce,

abych plynoměr nechala znovu na vlastní náklady připojit, než převezme byt. Má na to právo?

Děkuji za odpověď. Vlková

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

repak*
hodnocení

0x

Podle mne by bylo bývalo slušné se s ním předem dohodnout na dalším postupu s elektřinou a vodou. Kdyby si to přehlásil na sebe neplatilo by se plynárnám ani rozvodným závodům nic. Ale i on mohl navrhnout postup po ukončení nájmu.

Podle mne toto zákon neřeší, vše závisí na nájemní smlouvě. Pokud jste byt převzali připojený na plyn a ve smlouvě je, že jej předáte ve stejném stavu pak bych řekl, že právo má.

madla*
hodnocení

0x

Vy jste neměla nic rušit - v tom smyslu, že necháte odmontovat přístroje na měření plynu a elektřiny, měla jste požádat dodavatele plynu a elektřiny na formuláři k tomu určeném o převod mezi vámi a majitelem bytu. Plynoměr a elměr by v bytě zůstaly, společnosti by k datu převodu provedly vyúčtování a byt by nezůstal bez plynu a elektřiny. Než jste něco takového udělala, měla jste se obrátit na majitele a dohodnout se s ním o převodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]