Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrokotel+ termohlavice

Od: macelomartin odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, mám elektrokotel 1. sezónu (Ray Protherm 12kw v bytě 3+1.Radiátory mám osazeny původním uzavíratelným kohoutem. Dvě místnosti se vytopí do 2h na 22* ale třetí by potřebovala topit 4 - 5hodin. Jelikož je cena elektřiny aktuálně vysoká, topím přes tyden 3hodiny odpoledne, takže 2 místnosti jsou přetopené a 1 nevytopená. Pokud dám termohlavice do těch 2 místností, ty přívod teplé vody ,,vypnou " při dosažení teploty a zajímá mě následující. Kotel bude dál ohřívat vodu do té 3. místnosti kam dám termostat? Sníží se výkon kotle, aby se ušetřila nějaká koruna? Pokud budu topit delší čas do té 3. místnosti a až v těch 2 předchozích místnostech klesne teplota, termohlavice pustí teplou vodu. Tu kotel bude mít někde v trubkách, nebo ji bude muset znovu ohřívat? Omlouvám se za zmatečnost, ale líp to popsat nedokážu. Vodu do bojleru ohříváme zvlášť, je napojen napřímo na noční proud.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Elektrokotol sa riadi dvoma vecami : termostatom niekde v miestnosti, ten by ste mali mat tam, kde chcete mat presnu teplotu a potom sa riadi vykon kotla podla nastavenej teploty na spiatocke. Ak sa kotlu vracia prilis tepla voda, znizuje vykon, to totiz znamena, ze do radiatorov staci dodavat menej tepla.

Termohlavice by mali byt vsade okrem miestnosti s termostatom (tym splnite, ze v jednej miestnosti nie, aby sa voda mala kde ochladzovat).

Kotol nema ziadnu zasobu teplej vody, okrem media v okruhu a radiatoroch, samotny objem nadoby, kde su ohrevne telesa je maly.

Ja mam starsi kotol, vykon ma len tri stupne : vypnute, 3 spiraly = 6 kW a 6 spiral = 12 kW. Pri ohreve studeneho domu ide naplno, az spiatocka dosiahne nastavenu teplotu, vykon ide na polovicu. Modernejsi kotol vykon riadi este vo viac stupnoch.

macelomartin
hodnocení

Děkuji mockrát za odpověď, pomohla mi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]