Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kombinovaný bojler se dvěma topnými tělesy

Od: koch odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

sháním nějaký typ na nějaký levnější kombinovaný (elektrika + ohřev z kotle) bojler cca 200l, co by měl dvě nezávislá topná tělesa.

Nacházím pouze přírubové s celkovou cenou (připočtená tělesa) cca 25k, což mě vzhhledem k tomu, že se

dá jednotělesový sehnat za 10k, přijde docela dost. Takže kdyby někdo věděl o něčem levnějším, dejte mi prosím vědět.

Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Sháníte extrémně atypický výrobek a překvapuje vás vysoká cena. Cena se vždy odvíjí od počtu kusů výrobní série a tudíž pro málo výrobků vychází vyšší cena. Neprozradil jste důvod či způsob provedení a tak zkusím improvizovat. První je se domluvit v Dražicích a upravit si std přírubu. Tak jsem to např řešil já před cca 20 lety, kdy jsem do bojleru instaloval desuperheater. Druhou možností je osazení topného tělesa do potrubí a přídavným čerpadlem ohřívat vodu v bojleru cirkulovanim topné vody do výměníku bojleru.

hodnocení

0x
Dvě nezávislá topná tělesa? Jedno připojeno na distribuční síť, druhé na fotovoltaiku? Nebo je to jinak?

riva
hodnocení

0x

Dvě nezávislá elektrická topná tělesa? No to je jedno třífázové, u kterého máte vlastně 3 nezávislá topná tělesa. Já mám třeba z Dražic boiler OKC 300 NTRR/SOL, který je ohříván

1. fototermikou - 60 HP trubic

2. 3f spirálou DZTJ G6/4-6 = 3x 1f spirála 2.2 kW

2.1. jedna spirála je na FV z přebytků

2.2. druhá spirála je na DS

2.3. třetí spirála je rezervní

3. výměník od kotle je nevyužíván

No a protože je elektrická příruba dost nahoře, elektřinou se ohřeje jen vrchní část. Když to vadí, tak oběhovým čerpadlem objem promíchám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]