Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď z bytu

Od: luveja® odpovědí: 10 změna:
Před 10.lety jsem umožnil partnerce se přistěhovat do družstevního bytu,kde jsem členem družstva pouze já a nájemní smlouva je také pouze na mně.Partnerka přispívá pouze finanční částí na služby.Poslední rok holduje alkoholu a společné soužití je už neúnosné.Několikrát jsem ji vyzval, ať se vystěhuje, připomněl užívací právo na byt,ale nechce si to připustit.Vyměnit vložku zámku a její věci (osobní,postel, pračku atd.)vyházet na chodbu by asi nebyl žádný problém,ale chci postupovat regulérně a bez komplikací.Existuje nějaký rozumný postup?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Existuje nějaký rozumný postup?

Jistě, nejdříve si vysvětlíte s přítelkyní, co je to rozumné a pak se spolu dohodnete, že do konce týdne se odstěhuje, nebo že jí vystěhujete Vy.

Co jiného žádáte za radu?

hodnocení

To se dá možná domluvit s chápající ženou.Bohužel už nikoliv s tou, která je věčně pod vlivem alkoholu(v minulosti se i léčila) a která je po mém vystěhování a třeba i vystřízlivění schopna venku poškodit zaparkované auto, poničit zvenku moji chatu atd.To se pak těžko dokazuje,že to byla ona.

Pokud s ní není domluva, ještě dnes jí vystěhujete.

Jasně! Kufry na chdbu a vyměnit zámek. *hej*

hodnocení

4x

Skusil by som sa dohodnut s druzstvom a ostatnymi obyvatelmi, mate tam nejake spolocne priestory, ktore su uzamykatelne a nechodi tam kazdy? Docasne (mesiac) tam uskladnit jej veci, na chodbu by som to nedaval.

Pripravte si k dokumenty (zmluva k bytu) a odlozte ich na bezpecne miesto. Alkoholicka na vas zavola policiu, tej ukazete papiere a je vybavene. Ak chcete byt super slusnak, mozete jej na mesiac vopred ponuknut zaplatenie ubytovne.

Komplikacie budu, s alkolickou sa rozumne jednat neda.

hodnocení

To zní zajímavě, děkuji.

Velmi dobrá rada, akorát já bych se jí neptal. Zaplatil bych někde měsíc ubytování a odvezl ji tam její věci. Dáte ji adresu a pak už se musí starat sama. A auto si pár týdnů raději parkujte někde jinde.

hodnocení

1x

Ak ma sklony k poskodzovaniu vasho majetku, potom by som si vopred kupil aj kameru zabudovatelnu miesto kukatka do dveri, zarucene pride skodit. Tu kameru namontovat okamzite po jej vystahovani.

Tiez ta rada so svedkami je uzitocna, hysterka vas lahko obvini zo znasilnenia alebo napadnutia, kvoli tomu bude schopna si doskriabat tvar a podobne. Pripravte sa na poriadne peklo.

hoj
hodnocení

0x

Nezapomenout na min.2 svědky.

hjr

Svědky k čemu?

Spíš záleží, kolik má těch věcí, tak možná nějaký tahavý, stěhovací...

každopádně jestli bydlí v družstevním bytě, no tak je minimálně nahlášena jako spolu nájemnice ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]