Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyjednat slevu při koupě pozemku

Od: juelen odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, máme zájem o koupě pozemku stavebního. Dům a zahradu máme,alw jw to zahrada v krásné lokalitě kde je ve městě klid jak nekde na vesnici. Cena je 1 400 000 za 1000 m čtverečních. Na místě je regulativ, že se dá stavět do patra a nebo přízemní ale zastavěná plocha pouze do 80 m2. Jqk postupovat pei první schůzce a dál pei vyjednávání,aby se člověk pokusil o nejakou slevu. Pán je velmi hodný, čestný,zahradu zatím drží a případným předplacením ucuknout nehodlá. Velmi příjemný po telefonu. Na zahradě není a do budoucna se ani neplanuje kanalizace takže čistička,jak by jate mi prosím poradili jednat ,aby člověk zvysil pravděpodobnost vyjednání nějaké slevy? Rádi bychom usmlouvali na 1 250 000
Rady typu když na to nemáš tak to nekupuj si prosím nechte děkuji hezký večer

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Na každýho funguje něco jinýho. Třeba na mě nefunguje nic. Když něco prodávám, tak proto, že to někdo chce, nepotřebuji prodávat. Pak nasadím nějakou cenu a neustoupím. Nepotřebuji prodat. Tak to bude jak řeknu a nebo nic.

hodnocení

1x

Otocme to opacne. Vas ako predajcu, ak mate viac zaujemcov, by znizit cenu motivovalo co? Mna nic alebo vazny uraz hlavy.

juelen
hodnocení

Jo,to Vám bohužel musím dát za pravdu. Akorade pán furt že není posekano uz a že už neví zda se nam bude libit ze to neni ono kze je tam snih a ze jiné je to na jaře,jak kdyby sam pochyboval o ceně a myslel si,ze je prestrelena trosku...tak přemýšlím jak zkusit o něco usmlouvat

hodnocení

0x

Před pár lety, když jsem potřeboval hotovost a prodal dva byty a pole jsem cenu nastřelil výše a tak si udělal rezervu pro kupce, který bude chtít slevu. Dnes to je jinak, lidé se zbavují hotovosti. Jestli ten pozemek má tu cenu, kupte ho a nevymýšlejte. Anebo dejte tip, kde to je, nabídnu prodejci o deset procent více. Jedna šance je, pokud prodejce spěchá, našlapejte peníze do kufříku, právníka a bodyguarda sebou, pak možná něco uhádáte. Legislativu neřeším, ta mě nezajímá...

hodnocení

0x
Jestli tam vidíte nějaké chyby, tak to je první krok k vyjednávání. Prostě vyjmenovat všechno co se vám tam nelíbí a pak se zeptat slušně na nějakou slevu. Uvidíte jestli tam bude ochota o ceně jednat.
Jinak jestli tam není nějaký zádrhel,tak v dnešní době je to až podezřele levné.
Jak velké je to město? Proč je tam omezení na 80 m²? To je nějaká rekreační nebo zahrádkářská oblast? Povolí tam vybudování malé ČOV, když tam není kanalizace? Nebo tam bude muset být odpadní jímka? Co další sítě (elektřina, vodovod..)?
juelen
hodnocení

Dobrý den dekuji za reakci. Ano je to pozemek pro rodinnou rekreaci ale to je cela lokalita a lidé tam normálně mají tyto menší domky splňující zastavenost treba may bungalovek a nebo domek patrovy a veškeré vybaveni co náleží k domu. Stání pro auta pergolu atd...to samé rekli na stavebním úřadě... děkuju za tuto poznamku jeste ověříme na úřadě zda bNeco bránilo ČOV

krtek6
hodnocení

0x

1) pokud je to zahrada s možností zastavět jen 80m2 tak to bude stále zahrada a ne stavební pozemek...na to pozor..! Těch 80m2 je tam pouze pro nemovitosti typu zahradní chatky a podobně.Tohle bych si zjistil na stavebním úřadě, ať se nespálíte. Všechno není tak růžové jak se zdá a většinou ani sami prodávající nemají tucha co se tam může a nemůže stavět. Chcou se svést jen na vlně pozemkové euforie.

2) Sleva se v tomto případě vyjednává vždy stejným způsobem. Na cokoliv. Vyhraje vždycky ten, kdo má víc přesvědčivých argumentů. Pokud prodávajícímu nevyházíš jak se říká na stůl všechny vady a nedokonalosti prodejní věci, které by měly cenu snížit, nikdy neuspěješ. V tomto případě to bude ta max.zastavěná plocha, nemožnost kanalizace. Nevím jaké tam jsou přístupové cesty, např. rovinnost nebo terrénost pozemku, kvalita podloží a tak.

3) Vždycky se prodá mrknutím oka věc, která má odpovídající hodnotu. Pokud inzerát na cokoliv někde dlouho visí je to už jasný ukazatel toho, že něco není v pořádku. V 99,9% případů je to vždy požadovaná cena.

4) Pokud narazíš na blbce, který je mediálně zmasírován a přesvědčen o své blbosti, tak s ním nehne ani stádo volů.

-----

Já tak nakupuju pravidelně různé věci a s rozumnými lidmi jsem se vždy domluvil. Třeba naposled jsem kupoval blbou vrtačku. Chtěl jsem ji brát od jednoho, který byl ode mě pár km. Po asi 20 argumentech, že ta cena, kterou za ni chce je nesmyslná a neprodá ji za to, jsem mu nabídl reálnou asi 1/3 požadované ceny. Nechtěl. Trval jsi na svém, a že jsem hlupák. Diskuzi jsem ukončil jako vždy s takovými lidmi heslem... "čas ukáže kdo bude mít pravdu"...Měsíc na to jsem vrtačku koupil od jiného, který měl odpovídající stav a cenu. A ten první? Je to už 1/4 rok od té doby co to vyvěsil a já s ním komunikoval. A teď jsem to kontroloval...co si myslíš...no stále ji tam má;) A takových tam je...Takže toto je jen taková vsuvka :)

------

Tak vrtaček je trhu asi tak 156 druhů a typů a stáří. ALE pozemek...ten pravý je pouze ten jeden. Samozřejmě jde trochu o nervy. Já kdysi /před cca 25 roky/ kupoval pozemek s nemovitostí a byla nějaká cena. Tu jsem odmítl, že je vysoká. Druhý den mi prodávající vola, že cena je cca o 12% nižší. A hned jsme si plácli. Situace, která byla před rokem byla jiná, současná situace je také jiná. Pokud se Vám cena zdá vysoká...nabídněte cenu nižší ev odmítnětě. Ale může se stát, že prodá jinému zájemci a vy si budete mlátit hlavu, že jste to měli vzít za původní cenu. Ale to , jak již bylo zmíněno výše, ukáže pouze čas.

krtek6

moje zmíňka o vrtačce byla pouze jeden z možných příkladů na který jsem si momentálně vzpomněl. Chtěl jsem jen demonstrovat v praxi co jsem psal výše

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]