Nejste přihlášen/a.
Poradte, jakou koupit panev na smazeni. Kupuju kazdy rok lepsi řadu v IKEA teflonove panve, ale i kdyz pouzivame plastove nacini, vzdy cca po roce se zacne teflon odlupovat a panev jde do kose.
Mame taky znackovou ocelovou de Buyer, ale je s tim strasne prace.
Nerez? Nějaký jiný nepřilnavý povrch?
Máte zkušenost s něčím, co vydrží a je to snadné na údržbu jako teflon?
Teflon je zastaralá technologie, snadno poškrábatelná. Dnes se užívají nepřilnavé keramické povrchy. Máme od 1998 SCANPAN titan a bez škrábance s kovovým náčiním. Například zde Scanpan. Běžně jsou v prodeji levné netitanové s nepřilnavými keramickými povrchy. Titan je vysocepevnostní a nikdy se nebortí dno.
Mezi nejlevnější s keramickým povrchem a dobře hodnocený v dTEST (3. místo) je Lidl/Ernesto Professional Ceramic Frying Pan (28 cm), jež se prodával za 350 Kč.
V testu vyhrála pánev GreenPan SMART IN/... 20 cm.
Mám malou, 24cm tescomu snad 30? roků starou , spíš o něco méně dceři bude 34 takže spíš 25 roků ,s tím termospotem či jak tomu čerenajícímu kolečku řákali -dodnes se neloupe, ale díky tenkému dnu je toto prohnuté., Pak jsem koupili větší, zn nwn, loupala se a už je dávno snad zrecyklovaná. rok, dva zpět jsme koupili postupně 3 nové -Wok malou 24 cm a větší 28? cm? .Levné v akci v kauflandu-mají ale tlusté dno. dnes je ale už nemyjeme! Po smažení se tuky vy,ejěš, nechá se vystydnout a pak se vytře papírovými utěrkami. Jednou za čas ji teda moje umyje ale nikdy ne horkou vždy jen studenou! Loupání teflonu po zkušenostech bych přisoudil jak tu někdo píše teplotnímu šoku-na rozpálenou prudce schladit! Vaříme na plynu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.