Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Protherm chyba F22

Od: downak* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

elektrický kotel Protherm mi hlásí chybu F22, ale nevím jak mám dotlakovat kotel. V topné soustavě jsou 2 bary, ale kotel hlásí tlak 0,6. Možná stačí připojit hadici k tomu čudlíku za trubkou, ale nejsem si jistý. Děkuji moc za rady.

Protherm chyba F22
Protherm chyba F22 #2
Protherm chyba F22 #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Přibližně jaký čudlík za trubkou máš na mysli?

downak*
21.11.22 18:03
hodnocení

Tento

Protherm chyba F22 #4
Jak bys na onen čudlík chtěl přidělat hadici?
Tenhle kotel konkrétně neznám, ale tohle rozhodně není na dopouštění vody.
Jen tak na okraj, co to je za ventil vedle toho budíku a proč jest zavřený?
Co o dopouštění vody říká návod?

hodnocení

0x

V topné soustavě jsou 2 bary, ale kotel hlásí tlak 0,6
Tak kolik je tedy tlak v soustavě? Některý manometr nefunguje. Před dopuštěním musíte zjistit, který to je.

downak*
hodnocení

Návod říká viz fotka. Když otevřu kohoutek, tak tlak narůstá až mi začne téct voda z kotle, protože je přeplněný oběh. Říkám si, že může být špatný ještě senzor tlaku.

Protherm chyba F22 #5

...protože je přeplněný oběh...

je tam vysoký tlak a přepouštěcí ventil se otevře. takže nedopouštět, sehnat někoho, kdo proměří, případně nahradí snímač tlaku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma protherm
Otázky na téma protherm chyba

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]